tiistai 11. maaliskuuta 2014

Huomenna..


 Oli pakko hiukan fiilistellä ihka ensimmäisen Thaimaan matkan kuvilla...


 Se kuuluisa kivenkikkara.


Kättäpäivää.


Kansanvaellus saarelta toiselle.


Vahtikissi


 Tätä me ei todellakaan toivota tällä kertaa.. Viimeisin loma meni jo sadetta pidellessä ja tämä 2011 Thaimaan matka oli myös melko kostea. Toinen viikko satoi aamusta iltaan ja lopulta olikin kauheat tulvat ja hyvä, kun päästiin lentokentälle. 

 Eniten tulevalta reissulta odotan juri tätä! Jännä nähdä minkälaista kuvaa uudella kameralla ja sukelluskotelolla syntyy...




perjantai 7. maaliskuuta 2014

Kevättä sisälläkin




Olohuoneen uusia verhoja aikani pähkäilin ja sitten mukaan tarttuikin heräteostoksena alennuksessa olleet Vallilan Anis verhot. Ei ollut ihan ajatuksissa mitään näin värikästä ja puoliskokin kommentoi tapojensa vastaisesti, että aika vihreät, kun näytin vielä pussissa olleita verhoja.


No siinä ne Anikset nyt sitten ovat ja puhtaat tyynynpäälisetkin vaihdettu. Tällä kertaa säästyi rahat, koska sopivan väriset pääliset löytyi omista valikoimista. Verhojen vihreys taittui aika kivasti, kun karsin suurimman osan muista vihreistä tekstiileistä ja vaihdoin vaalean nojatuolin vihreän tilalle. 


Karvakorvat saavat taas kannella puhtaita tyynyjä ja pyöritellä niitä pitkin lattiaa... Puhtaalle matolle kelpaa myös oksennella ja paskannella... Espritin pikselimatto on ollut viime kesästä rullalla ja säilytyksessä. Sen kanssa meinasi vaan käydä huonosti, kun pestiin se itse ja eihän tuo mihinkään kuivunut ja sitten se alkoikin haista ihan kuolemalta... Koko kesän matto roikkui terassin kaiteella ja valelin sitä etikkavedellä. Haju on poissa, mutta hiukan on maton muoto kärsinyt roikottamisesta. Toivottavasti se siitä asettuu. 


 Räsymattotyynyt hiukan rikkoo tuota hallitesevaa sinisyyttä. Meillä ei olekaan ihan näin sinistä ollut koskaan... 


Punamusta raanu sai lähteä säilöön tuosta ilmalämpöpumpun alta ja tilalle vaihdoin yhden itse maalaamistani tauluista. Kummasti raikastui ilme siinäkin kohtaa. Huh, että on huono laatusia kuvia, kun sisällä on niin pimeää ja merkille voi myös panna ryönällä peitellyn keittiön pöydän...


Tästä klikkaamalla  Voi kurkata millaiselta näytti viime keväänä ja kesänä. Talven värityksestä ei taida postausta ollakaan...

torstai 6. maaliskuuta 2014

Night vision..


Naapurin pihavalon kajastuksessa


sillä valovoimaisella objektiivilla


ja pienellä muokauksella sai melko mageita yökuvia..



























Puutarhan iso leppäkin muuttui melkein Vallilan kankaaksi :D 

tiistai 4. maaliskuuta 2014

Ny paistetaan!

Pikkujouluissa työnantaja oli muistanut minua Stockmannin lahjakortilla yli ammattirajojen tehdystä työstä (muistaakseni se oli niin.. En ollut itse paikalla, kun olin Teneriffalla sadetta pitelemässä).

Vihdoin keksin, mihin lahjakortin sijoittaisin. Olen lievästi hysteerinen teflon-pinnotteiden suhteen ja sen takia käyttänyt enää oikeastaan valurautaista pannua. Viime kesänä ostamani valurautapannu on kuitenkin aika pieni ja isommalllekin olisi tarvetta. Eri vaihtoehtoja puntaroituani ja ostosteeveen pannusarjaakin kuolanneena päädyin lopulta teräspannuun. Stockalta löyti juuri sopivan kokoinen Scanpan ja kyllä siinä kelpaa paistella. Mulla tuntuu olevan tuossa paistamisessa vain yksi teho ja se on täysillä... Teflonit on hetkessä rullalla ja halvemmat ohutpohjaiset vääntyvät kuperiksi alta aikayksikön. Mielenkiinnolla odotan onko tästä iloa hintansa edestä.



sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Selvät sävelet




Nyt on uuden ruokaryhmän osalta suunnitelmat tehty, tai no ainakin pöydän osalta. Tuolien kohdalla on vielä pientä pohdintaa ilmassa ja ehkä jopa hienoista erimielisyyttä. Itse haluaisin vanhat koulutuolit ja nimenomaan nämä Kurt Hvitsjön 1955 suunnittelmat tuolit. Isku on ottanut tuoli 50:n uustuotantoon, mutta haluaisin alkuperäiset koivuvaneriset. Toinen osapuoli, ei ole järin innoissaan ajatuksesta, mutta katsotaan... 

Toinen vaihtoehto olisi vanhat pinnatuolit, mitkä hivelee myös silmääni ja menisi ehkä paremmin läpi myös siipalle.Sitten olisi tietenkin Domus tuolit, mutta 6 tuolia vaatisi lottovoiton... 














Sitten se pöytä... Olen pohtinut vaihtoehtoja erilaisten pukkijalkojen ja muiden ratkaisujen välillä ja päätynyt viereiseen Tebian valmistamaan malliin. Meinaan kuitenkin teettää koivusta jalat puusepällä, koska haluan siihen pieniä muutoksia. Homma on edennyt jo siihen pisteeseen, että olen saanut alustavan tarjouksen jaloista ja paria muuta tarjousta odotellaan vielä. 

Pöytälevyksi olisi tulossa filmivaneri valkoisella pinnoitteella. pöytälevyn ei pitäisi olla kovinkaan kallis, mutta saapi nähdä onko sen hankinta vaikeaa. Tutkailujen perusteella sellaista olisi kyllä saatavilla ja hinnasta riippuen haluaisin pöytälevyyn hieman viistetyt reunat. 

lauantai 1. maaliskuuta 2014

Pikkumusta



Hiukan kaposeksi mennyt tämä maailma, kun näköjään jutut pyörii pitkälti näiden karvakorvien ympärillä... No eipä se mikään ihme ole, kun ollaan täällä kotona kylki kyljessä vietetty pari kuukautta 24/7.


No mutta jutun juonena oli tässä, että kesällä saadan jännätä toivottavasti onnistuneen astutuksen tuloksia, kun nallenaamasta olisi tulossa isä pahnueelle nro 2. 

 Ensimmäisen pahnueen jälkikasvu on puolivuotiasta ja Mini-mi käy kyläilemässä säännöllisesti. Mukavasti tulevat isä ja poika toimeen keskenään ja toivottavasti sama peli jatkuu tulevaisuudessakin.