sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Patti ottas!!

Perjantaina käytiin Turun piha & puutarha messuilla, mitkä olivat osittain pienoinen pettymys. Tarjonta oli niukahkoa, enkä oikein löytänyt mitään uutta ja innostavaa. Kaiken lisäksi meitä huijattiin näiden Japanin ihmekukan tai Mökin ihmekukan, mitä lie porkkanoiden kanssa. Myyntipuuheet olivat mahtavia: Kasvaa missä vaan miten vaan, ilman hoitoa ja vuodesta toiseen kukkii sadoin kukkasin kesäkuusta talvipakkasiin. Kun kotona tutkailin lähemmin asiaa, niin törkeästihän se myyjä valehteli kasvin olevan perenna... Olisi kyllä jäänyt juuret ostamatta, jos tämänkin olisin tiennyt, kun muutenkin on tuo talvisäilytystila rajallinen. Onneksi kuitenkin sain messuilta sen mitä lähdin hakemaan, eli Daalian juuraakoita. Ihania kaiken värisiä kaunottaren alkuja tuli kotiin 5kpl. Sain ne vielä kaiken lisäksi istutettua heti ruukkuihin, joten nyt vaan odotellaan mitä näistä tulee.

Oksalis triangularis jaksoi ilahduttaa ketutuksen keskellä 
nostamalla ensimmäisen apilan pinnalle.


Hiirenkorvat antavat odotuttaa itseään jopa sisällä..


Eniten suorastaan vituttaa se, että täällä sataa LUNTA!!! 
Ei helvetti, anna mun kaikki kestää...

9 kommenttia:

 1. Täällä lunta on tullut jo tuntitolkulla. Miten masentavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on tullut kaatamalla nyt sitten koko päivän.. varmaan 20 senttiä!!

   Poista
 2. No nyt alkoi täälläkin tulemaan! Mulle Turun messut olivat myös pettymys, varsinkin kun laskee lipun ja parkin hinnan niin huh-huh.
  Ihanat daaliat sä ostit, mäkin ostin parit englannista mutta eivät ole vielä istutettu, pakko odottaa tilaa ensin.
  Tuo apila on söpö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllä mä mietin, että tyyriit daaliat tuli hommattua... Ens vuona taidan tilatanetistä vaan kaikki sipulit ja juurakot.

   Poista
 3. Totta se on, että ei tuota mökinihmekukkaa kannata talveksi ulos jättää, jos haluaa sitä katsella seuraavanakin vuonna. Samalla tavoin ne pitää talvettaa kuin esim. daaliat. Mutta niistä voi ottaa siemeniä ja kasvattaa niistä halutessaan uudet taimet seuraavana keväänä. Tulee vähän pienempää kasvia, mutta ehtii kukkia. Sillä tavoin olen kasvattanut omat Mirabilis jalapani (ja sitten talvettanut ne kellarissa). Otan aina varalle siemeniä talteen, jos talvetus ei onnistu.

  Taidan jättää ensi viikonlopun messut täällä Helsingissä väliin, kun tuntuu, että ne toistavat jo niin paljon itseään... ja lunta alkoi just sataa täälläkin. Voi ISO huokaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. itseasiassa törmäsin ihan ensimmäisenä sun vanhaan postaukseen ihmekukasta, kun kuvahaun kautta aloitin tiedon keruun :D Saas kattoo miten käy talvettamisen kanssa, kun tilaakin on niin niukasti. Ehkä tuonne varastoon saisi jonkun finfoamista kyhätyn laatikon, niin ettei pakkanen puraise porkkanoita...

   Poista
 4. No niin sataa täälläkin niin muRRRkeleesti. Kevät peruutettu? Imetään iloo noista sun daalioistas, ovat niin kauniita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luulen, että nyt iski jääkausi... meillä on niin paljon lunta takapihalla, että ei ne ehdi sulamaan edes juhannukseksi :/ No onneksi noi pienet kasvun ihmeet jaksaa ilostuttaa ja piristää. Mä hurahdin Daalioihin viime kesänä ihan täysin, kun katselin muiden ihania kuvia erikoisista upeista daalioista.

   Poista
 5. Täälläkin satoi illalla lunta. Nyt paistaa aurinko. Itä-Suomessa oli paljon lämpimämpi kuin täällä Hesassa. Tuo meri kylmentää ilmaa.

  VastaaPoista

Kommenttisi lämmittää mieltä kovasti :)