keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Sähköt on, sähköt off

 Eilen oli pikkuisen myrskyn tuntua, mutta ei näillä nurkilla kuitenkaan mitään ihmeempää. Klo 17 aikoihin räpsähti pari kertaa sähköt pois ja sen jälkeen olikin pimeys... Heti alkoi sapettaa ja parin vuoden takainen Tapanin myrskyn jälkeiset tunnelmat nousi elävästi mieleen. Me oltiin silloin 5 tai 6 vrk ilman sähköjä ja se on melkoinen rasite näin omakotitalossa, missä on oma kaivo ja systeemit, kun ei edes vessassa voi käydä. Siinä sitten lämmiteltiin aamukahviin vettä grillissä ja paisteltiin makkaraa ruuaksi. Pimeää oli ja sitten tuli vielä varoitus nurkilla kiertelevästä susilaumasta... Huh! Sitä ei ihan äkkiä uudelleen haluaisi.

Tällä kertaa sähkökatkos ei kuitenkaan kestänyt, kuin hieman vajaat 6h, mutta kyllä siinäkin oli tunnelmavalaistusta jo kerrakseen. Nopeasti se pakastimenkin lämpötila nousi 15 astetta tuona aikana ja oli jo pakko alkaa miettiä mihin sisältö viedään, jos katkos kestää pitkään. Meillä on pakkasessa nimittäin 20kg vasta ostettua luomu Herefordin lihaa ja sitä ei hevin hukkaan olisi halunnut...



 Kirppikseltä ostetut kastehelmi kulhot pääsivät tositoimiin. Tykkään jotenkin näistä kulhoista enemmän, kuin niistä varsinaisista tuikkukupeista. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi lämmittää mieltä kovasti :)