maanantai 20. toukokuuta 2013

sipuli kukkii


                                                                           
Tulppaanit ja narsissit ovat kauneimmillaan ja kukkapenkki puskee elämää. Vähän mua kyllä ihmetyttää, kun olen ihan varma, että syksyllä tilasin myös liljojen sipuleita, eikä yhtäkään tupsua tunge vielä maan pinnalle.. Pitääkin tarkistella asiaa viime syksyn postauksista, jos löytyisi jotain mainintaa asiasta.

Syksyksi täytyy vaan hankkia sellainen härveli minkä avulla sipulit saa näppärästi maahan ja pitää kuvailla tuota kukkapenkkiä ahkeraan, että osaa sitten istutella tulevat sipulit oikeisiin kohtiin. Sellainen tiheä kauttaaltaan kukkiva tulppaanimaa olisi niin ihana...

Yhtään en muista mitä nämä kaikki ovat. Ylimmät taitavat olla jotain lummetulppaani lajitelmaa ja ehkä nuo muut ovat oma sekoitus tarhatulppaaneja. Meillä on töissä sellaisia tulppaaneja mihin tulee melkein vauvan pään kokoinen kukka ja olisi kyllä kiva jostain läytää sellaisia. Nämä omat istutukset tuottaa osittain ihan pikkuisia kukkia, kuten tuo alin oranssin kellertävä, missä on vain pari senttinen kukinto

Edit: "onneksi suurin osa oli vielä tallella ja maahan päätyi 20 orkideanarsissia, n. 60 tulppania, 20 liljaa ja 5 Saksankurjenmiekkaa. Kaikki kasvitieteelliset tulppaanit menivät parempiiin suihin ja maahan päätyneet olivat jalostetumpia lajikkeita eli taas saa istuttaa uudet ensi syksynä."

Eli tuossa yllä on sitten ilmeisesti orkideanarsissi ja nyt mua suorastaan v**uttaa, että joku on kähminyt 20 liljan sipulia, 20!!!
                                                                                                                     2 kommenttia:

  1. Kaunista. Harmi, että joku kävi popsimassa kaunottaret!

    VastaaPoista
  2. Tai sitten ei ole kukaan käynyt popsimassa aikakaan kaikkia... mutta siitä myöhemmin lisää ;)

    VastaaPoista

Kommenttisi lämmittää mieltä kovasti :)