keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Ulkoilutusta


Tervetuloa uudet lukijat ja tervehdys kaikille muilekin!


Keijunmekot ovat päässeet varastoista löytyneisiin ja niin "tyylikkäisiin" amppeleihin ja ottavat nyt hetki kerrallaan aurinkoa ja raitista ilmaa. 


 Neljästä viimekesäisestä inkaliljasta vain yksi jäi henkiin ja uusi kasvusto on kovasti hentoista ja haurasta. Kontaktia ulkoilmaan otetaan varovaisesti, jotta edes tämä ainukainen säilyisi elossa.


Daaliat ovat siirtyneet lopullisille asuinsijoilleen ja ovat jo viettäneet monta yötä taivasalla. Vain yksi tuntuu kärsineen ulkoilusta ja lehdet ovat melko kärsineitä ja ruttuisia. Jostain kumman syystä juuri se ruttuinen näyttää tekevän jo nuppuakin!? Toivottavasti tämä ei ole mikään viimeinen kuolinkouristus... Eikös esikasvatetutkin daaliat ala kukkia vasta josku myöhemmin kesällä? 


Oxalikset ovat myös muuttaneet ulos ja taitavat itseasiassa jäädä näihin muovisiin esikasvatusruukkuihinsa asumaan täksi kasvukaudeksi. Näyttävät aika hauskalta tuolleen rivissä tuossa terassin ja kodinhoitohuoneen välisellä pikku ikkunalla.
8 kommenttia:

 1. Hienosti ovat daaliasi kasvaneet ja nuppujakin on :). Mulla ne ovat vasta aluillaan. Yleensä ne kukkivat parin kuukauden päästä istutuksesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tiedosta, eli parin kolmen viikon kuluttua vosi odottaa ensimmäisiä kukkia. Nuo nupun alut on niin pieniä, että niissä menee vielä aikaa ennen, kuin avautuvat.

   Poista
 2. Hieman kadehdin noita sun keijunmekkoja, mä kylvin sitä kahdesti kevään aikana ja molemmilla kerroilla kupsahtivat :D Ei taida olla mun kukka. Isoiksi ovat daaliatkin jo ehtineet ja oon samaa mieltä oxalisten ruukuista, kivoilta näyttävät!

  Mun pitäisi myös aloittaa ulkoilutus, ei ole vielä oikein ehtinyt siihen hommaan panostaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulkoilutus on ehkä ärsyttävintä hommaa tällaiselle malttamattomalle tapaukselle... Pitäisi muistaa merkitä ylös, että mitkä kestää rajuakin kohtelua, kuten nuo oxalikset, mitkä vaan toin ulos ja jätin sinne.. Keijunmekko on ihan ihka ensimmäinen kokeiluni. Itäminen kesti hirmu pitkään ja aika hitaasti kasvaa näköjään muutenkin noin niin kuin köynökseksi.

   Poista
 3. Nuo oxalikset näyttävät hauskoilta. Hienot daaliat. Mullakin daaliat ovat jo ulkona. Laitoin ne isoihin ruukkuihin ja siirrän jossain vaiheessa uuteen kasvariin ilahduttamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä niin odotan ensimmäisiä kuvia sun uudesta tulevasta kasvihuoneesta. Tai onko se nyt edes enää mikään huone, talo paremminkin :D

   Poista
 4. Tanakoita daalioita ja komea oxalis-rivistö! On se ulkoilutus aina yhtä kärsivällisyyttä vaativaa puuhaa, kun jotenkin on vaikea uskoa, että hieno aurinko, mukava tuuli ja illan raikkaus voisivat ketään vaurioittaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh :D Äläpä muuta sano! Mutta on se aurinko varsinkin melko tappava kaveri...

   Poista

Kommenttisi lämmittää mieltä kovasti :)