maanantai 18. kesäkuuta 2012

Terassi Porch swing elikäs pitkään haluttu verantakeinu on vihdoin paikallaan. Suomessa ei juurikaan ole ko. keinuja tarjolla, tai en ole ainakan missään niitä nähnyt myynnissä tai edes käytössä. Terassin kattoon ripustettu keinu on kuitenkin varmaan kaikille tuttu Jenkki leffoista ja sieltä jostain se idea lähti kytemään tässäkin päässä. Visio keinusta oli selkeänä ajatuksissa, mutta siihen se olisi sitten jäänyt, ellei isännä veli olisi lupautunut toteuttamaan mielikuvaa. Eli kiitos Petri, keinu on parempi, kuin osasin toivoakaan! Keinun paikalleen asettaminen olikin sitten oma projektinsa oikeanlaisen käyden metsästyksen, sijainnin ja ripustussysteemin puolesta, mutta siinä se nyt on ja siinä on hyvä kiikkua. Köysiä pitää vielä vähän entrata, kunhan ne on venyneet oikeaan mittaansa ja sitten saadaan solmuistakin vähän siistimmät. Nyt on mietinnässä, teenkö keinulle vielä patjan vai olisiko se tuollaisenaan täydellinen...

Kun keinu saatiin paikalleen piti koko terassi tietenkin laittaa kuntoon ja sisustaa viihtyisäksi. Ensimmäinen hankinta oli roskapönttö, mitä olen kaivannut pitkään, mutta en ole saanut sellaista ostettua. Siitä sinisestä väristä lähti tuo muu tilpehööri ja tekstiilipuoli kertymään. Jotain oli kotona jo valmiina, mutta tuo söpönen pikku radio, keinun tyynyt, tyynyjen säilytysämpäri ja lankaköynös ruukkuineen löytyivät Honkkarista ja Askosta.

Seuraavaksi olisikin sitten edessä koko sisustuksen purkaminen, koska terassi pitää pestä ja vetää uusi pinta lautoihin. Tällaista tai sen tapista tumman harmaata oltiin ajateltu antamaan särmää talon yleisilmeeseen. Voisi kuvitella, että se haallistuu sitten vähän kauniimmin, kuin tuo alkuperäinen ruskeaksi kyllästetty lauta. Jotenkin silmää miellyttää myös eriväristen puiden käyttö ja koska nuo kalusteet on jo rusketa, niin parempi valita joku muu väri siihen rinnalle.

3 kommenttia:

 1. Hei, keinun ripustussysteemi kiinnostaa. Miten teidän kiikku on kiinnitetty kattoon?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Keinu oli sellaisilla jykevillä ruuvikoukuilla katossa. 4kpl ja hyvin pysyi ja kesti yli 200kg

   Poista
  2. Moikka! Keinu oli sellaisilla jykevillä ruuvikoukuilla katossa. 4kpl ja hyvin pysyi ja kesti yli 200kg

   Poista

Kommenttisi lämmittää mieltä kovasti :)