maanantai 9. kesäkuuta 2014

Iloja

Kesän edetessä on pieniä ilon aiheita pompsahdellut puutarhassa ja yksi niistä on tämä Terijoensalavan juurella kasvava kärhö. Siinä se on jo monta vuotta viettänyt aikaansa kukattomana, mutta nyt on kasvu reipastunut ja ihan oikea nuppukin havaittu. Paikka on ehkä vähän varjoinen kärhölle, mutta oiken, jos jaksaa kiivetä, niin kyllä se valo sieltä vastaan tulisi.

Menetyksiäkin on havaittu ja harmittavaisimmat niistä ovat pari muuta kärhöä, kaksi pionia ja kaikki keijunkukat. En edelleenkään käsitä mitä teen väärin niiden keijunkukkien kanssa...  

Mutta onneksi on niitä iloja. Yksi pioneista kasvattelee muhkeita nuppuja ja ehkä vihdoin tällä tontilla nähdään useampikin pionin kukka.


 Mansikkaakin tulee kivasti tänä kesänä, jos kukinnasta voi jotain päätellä..

 Viime kesän juurtuneet pistokkaat jäivät istuttamatta ja kuin ihmeen kaupalla ne ovat säilyneet hengissä talven yli!


6 kommenttia:

 1. Vuosia hyvin kasvaneet keijunkukat kärsivät meilläkin viime talvesta. Ovat ihan henkihieverissä. Kaivoin ylös mullasta, jaoin juurakot ja istutin uudelleen parempaan ja valoisampaan kohtaan, jotta toipuisivat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikähän siinä viime talvessa mahtoi olla? ja miten niitä voisi auttaa jatkossa, jos vielä rahojani keijunkukkiin tuhlaan..

   Poista
 2. Minulla sama ongelma keijunkukkien kanssa, se koko mötikkä nousee maasta koholle isoksi tuppaaksi ja siihen se tahtoo kuivahtaa. Voi olla, että kasvaa mullakin mökillä liian kuivassa paikassa. Osa menehtyi viime talvena, muutama sinnittelee...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan saman lainen tupas mullakin on tullut aikaisemmin, mutta nyt ne vaan kaikkosivat sinne mustaan maahan..

   Poista
 3. Minullakin oli/on :) ongelmia korallikeijunkukkien kanssa, juurakot mätänivät kun laitoin liian syvään, nyt taas osa on liian kuivilla, nousee mättääksi ja kuivaa.. huoh...purppurakeijunkukat näyttävät selvinneen hyvin talvesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Märkä talvi.. liian syvään istutettu... aivan aivan... no nyt ainakin tiedän mikä niille tuli.

   Poista

Kommenttisi lämmittää mieltä kovasti :)