tiistai 1. heinäkuuta 2014

Suosiossa


Kuunliljat kaikkinensa ovat aina olleet voittamattomia suosikkejani. Kaikkein upein niistä on kuitenkin Komeasinikuunlilja näyttävine kurttuisine lehtineen. Tänä kesänä kukinta on jostain kumman syystä todella aikaisessa. Nämä kuvat ovat parin viikon takaa ja tyypit avaavat kukkansa ihan näillä näppäimillä. Mielestäni ne kukkivat yleensä vasta elokuussa...
Kurjenpolvet tai peittokurjenpolvi on ollut inhokkilistallani ykkösenä nimenomaan kukinnon takia. Viime kesänä vetelin siimaleikkurilla kukinnot huitsin nevadaan, mutta nyt on alkanut mieli muuttua ja kurjenpolvet nousemaan suosioon. Onhan tuo ihan kaunis kukka löhempää tarkasteltuna ja ne muutama muu lajike, mitä pihalta löytyy ovat jo ihan kokonaisuudessaankin kauniita.


8 kommenttia:

 1. Minäkin ihmettelin varjoliljojen nuppuja, ne ovat todella aikaisessa. Luulivat kai, että on jo syksy käsissä ja pitää ehtiä kukkia :) Kurjenpolvet ovat suosikkejani, jotkut vain leviävät kovin reippaasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä ostin niitä maanpeittokasviksi monen monta vuotta takaperin ja vasta nyt ovat alkaneet täyttää tehtäväänsä.

   Poista
 2. Tykkään kurjenpolvista niin luonnossa kuin puutarhassakin. Sinikuunlilja on minunkin suosikkini kuunliljoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole muuten ikinä tavannut luonnossa kurjenpolvea...

   Poista
 3. Hahah, hauska tuo kommenttisi kurjenpolvien yliajosta! Itsehän olen kurjenpolvifani, yritän kovasti välttää kasvien jyräämistä ruohonleikkurilla :D

  Kuunliljoja mulla ei vielä ole yhtään, olen katsellut naapureiden kasveja kyllä, ehkä sitä joskus innostuu niistäkin. Kauniit lehdet tosiaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä olis osannut aavistaa, että olet Fani ;) Muut kurjenpolvet onkin tosi kauniita, mutta toi peittokurjenpolvi on jotenkin räävittömän ja epäsiistin näköinen. Pitää oikein lähituntumaan laskeutua, että sen kauneuden saa niistä irti.

   Poista
 4. Kurjenpolvet oli mun mielestä ennen ihan yliarvostettuja, nyt mä kerään niitä! Mutta kurttulehtinen kuunlilja multa puuttuu, saatava!

  VastaaPoista

Kommenttisi lämmittää mieltä kovasti :)