keskiviikko 16. elokuuta 2017

Olohuone, uusi sohva ja Octo


Olkkari alkaa sitten olemaan siinä malissa, millaiseksi sen kuvittelin vuosi takaperin... jotain pientä hienosäätöä vielä kaivataan mm. uusi matto tuohon tuolien alle ja lattiavalaisin olisivat mietinnän alla. Jotenkin silmä sanoo, että tuolien seuraan pitäisi saada jotain korkeampaa ja lämpimän sävyistä. 

Hiukan tilannetta kyllä helpotti, kun saatiin valaisin vihdoin kattoon. Se olikin ensimmäinen hankinta, minkä tein tänne jo heti, kun kaupoista oli sovittu. Sitten se makasi Vepsäläisen varastossa kuukausikaupalla niin, että alkoivat jo soitella perään. 


Siellä se Secto Designin Octo nyt möllöttää katossa ja sopii varsin hyvin paikoilleen. Haluaisin tuohon vielä reilun kokoisen kattorosetin, mutta vähän arveluttaa, että miltä se sitten näyttää, kun lampun paikkaa piti siirtää.. 


Huushollin paras kyttäyspaikka on kovassa käytössä. 


Uutta sohvaa mietittiin pitkään, kun tajuttiin, ettei vanha sohva mahdu tänne uuteen kotiin. Nahkasohvaan oli jo tullut kyllästyminen, vaikka se onkin koiraperheessä enemmän, kuin käytännöllinen. Eli kangassohva oli saatava ja ehdottomasti sellainen, minkä päälliset on pestävät ja vaihdettavat. Ei ihan hirveästi muuten ole vaihtoehtoja tarjolla. Hakolan cosy kulmadivaani oli sitten se mihin päädyttiin. 

Oli sekin yksi farssi, kun sohvaa lähdettiin tilaamaan... siinä vaiheessa remonttia alkoi kirstun pohja jo uhkaavasti häämöttää, joten päätettiin ostaa sohva luotolla. Klarna on Hakolan rahoittaja, kuten nykyään vähän joka paikassa. Me ei saatu tilausta menemään läpi, joten ei muuta, kuin soittelemaan. Monien veivaamisten ja osoitteen muutosten ja turhan työn jälkeen saivat vihdoin Klarnalta sanottua, että he eivät voi rahoittaa meidän ostosta. Oltiin siinä sitten ihan, että mitä ihmettä!? Kyllä. Jos meillä olisi tapana ostella kaikki luotolla, niin luottoa olisi myönnetty lisää. Kun me ei olla käytetty Klarnaa, muuta kuin luotottomana laskuttajana aikaisemmin, niin ei löytynyt luottoa. Tai olisi löytynyt, mutta sen verran, ettei sillä olisi saanut edes kukkaruukkua ko. firmasta. Klarna ei kyllä ole kauhean hyväksi heidän liiketoiminnalleen... 

Onneksi Hakokalla on laadukkaiden tuotteiden lisäksi laadukasta palvelua ja saatiin heiltä poikkeuksellisesti maksuaikaa ja maksettiin sohva 3 erässä. Nyt meillä on justiinsa paikkaansa sopiva sohva ja kun vielä divaanin istuintyynyn alta löytyi tarranauha, niin päästiin siitäkin manailusta, ettei se pysy paikoillaan :D Pesu ja vaihto mahdollisuudesta huolimatta on pakko pitää filttejä suojana, koska röhnärit röhnästää ja ei sitä sohvaa voi olla koko ajan pesemässä. Pyyhkimällä lähtee kyllä ihan kivasti pienemmät roiskeet. 
4 kommenttia:

 1. Kyllä tuli nättiä ja tyylikästä! Joka kodissa pitää olla kyttäyspaikkoja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) tämä kaupunkiin muutto on ollut varsinsinen kulttuurishokki kuonokkaille, mutta ei yhtään huono sellainen.

   Poista
 2. Kylläpäs näyttää kauniilta ja tyylikkäältä. Todella kaunis tuo sohva. - Aurinkoisia päiviä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykätään kyllä itsekin ihan täysillä :D nyt jo sormet syyhyää päästä vähän pihallekin touhuamaan..

   Poista

Kommenttisi lämmittää mieltä kovasti :)