keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

LomatoorakkaTänään oli viimeinen työpäivä ja pätkäloma 1/3 alkoi varsin maukkaasti. Olen viikon verran kuolannut Kinuskikissan raparperipiirasta, minkä reseptiin törmäsin muistaakseni jossain lehdessä. Samainen resepti löytyy täältä. On vaan pykälän verran surkeammat nämä mun raparperit, jotka ovat kituneet monta vuotta tuossa paikoillaan. Voikukan varretkin on näköjään voimallisempia, kuin onnettomat ruippanat. 


Piirakan tuskissani poimin kuitenkin kaikki ruipelot ja muunsin reseptin nopsaan viljattomaksi. Korvasin vehnäjauhot mantelijauholla, kookosjauholla ja perunajauholla. Siis desi kutakin. Pohja onnistui varsin hyvin ja siitä tuli melko täydellinen muropohja. 

Vaikka raparperin määrä oli niin vähäinen, antoi sekin vähäinen täyte ihan huisin hyvää makua. Kaikki ei mne aina ihan putkeen ja mascarpone-huntu ei ihan onnistunut... Joko jätin vaniljakastikkeen liian liruksi tai sitten se puuttuva valkosuklaa vaikutti koostumukseen. No ihan sama! Ihan pirun hyvää oli!! Nyt pitäisi vaan himmata tämä uhkaavan innokkaasti alkanut leipurin ura.. Viljavammaisuus on säästänyt kivasti ylimääräisiltä leivonnaisilta. Että pitikin alkaa leikkiä kokeilevaa keittiötä... Nyt pukkaa piirasta ja torttua ja sen sitten tietää keneen nämä diabetes-miinat ja sydäri-pommit eniten vaikuttavat... 


4 kommenttia:

Kommenttisi lämmittää mieltä kovasti :)