sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Elonmerkkejä sisällä ja ulkona

                               
Kun ei jaksa odottaa itse kasvatettuja tuoreita yrttejä, niin näpsäkästi ne voi ostaa valmiina Prismasta... Löytyi kivat pikuiset peltiämpäritkin ruukuiksi ja siinä ne nyt ovat poiminta valmiina. Saa nähdä pysyvätkö hengissä ja kuinka pitkään, kun tuo kastelu ei ole ihan vahvimpia puolia tässä meikäläisen wannabe viherpeukaloinnissa... Jotenkin ihmeen kaupalla olen saanut yhden jukkapalmun säilymään hengissä jo lähemmäs 15 vuotta, vaikka raukka kitkuttaa minimaalisen pienessä purkissa, saa vettä n.2kk välein, eikä ole ikinä nähnyt uuden mullan hitustakaan. Nyt viikon jälkeen istutuksesta alkaa Rucola jo näyttää vähän heiveröiseltä, joten täytyy syödä se äkkiä pois ja laittaa tilalle jotain vähän sitkeämpää lajia.
Siiemenet ja sipulit ovat lähteneet itämään ja ja ihme kyllä Ketunleipäkin osoittaa elonmerkkejä. Toivottavasti se tuosta elpyisi, koska on todella upen näköinen kasvi tumman violetteine lehtineen ja pienine vaaleanpunaisine kukkineen. Ostin taimillle lisävaloksi ihan tavallisen pöytälampun ja siihen suuritehoisimman (23W), kylmä sävyisen polttimon, minkä löysin. Olettaisin sen olevan paras vaihtoehto, kun kasvit käyttävät tässä vaiheessa sinisävyisiä valon aallonpituuksia. Saa nähdä mikä tämänkin kokeilun tulos on....
Timjami & Lanzarotelta tuotu Aloe

Freesia
Mustasilmä Susanna
Ketunleipä Oxalis triangularis
Tänään iski järkyttävä takatalvi, mutta ehdin vähän kuvaamaan iltapäivällä ennen lumipeitettä kevään ihmeitä. Joka vuosi niitä tulee bongailtua kameran kanssa ja aina se on yhtä hienoa, kun ensimmäiset tiitat puskevat mustasta maasta. Jollain tapaa myös männävuotisissa törröttäjissä on jonkinlaista kauneutta.

                                                                                                                                                                                                                       


Viime vuoden satoa
Sammaloitunut turvepenger

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi lämmittää mieltä kovasti :)