torstai 14. toukokuuta 2015

Kreetalla 3/3 Huippikset


Vielä  viimeinen postaus matkan ehdottomista huippukohdista. 
Village Heights Golf Resort. 
Yleensä meillä on tapana pyrkiä mitä lähemmäs rantaa sen parempi. Tämä hotelli, missä ollaan oltu nyt kahdesti on kuitenkin poikkeus. Vuoren rinteeltä on mahtavat maisemat ja homma toimii, kuin rasvattu. Ruoka on erinomaista, shuttle bus suhaa säännöllisesti kylän ja hotellin väliä ja tunnelma on varsin mukava.  

Road trip ja henkeä salpaavat maisemat. 


Siinä bussin kääntöpaikan vieressä on Skotti hepun pitämä akvaario ja matelijoiden pelastuskeskus. Akvaarioissa on nähtävillä paikallista kalakantaa, liskoja ja kauhean kokoisia käärmeitä, mitkä ovat olleet lemmikkeinä ja hylätty. Keskuksessa hoidetaan myös huonokuntoisia merikilpikonnia ja elvyttyään ne vapautetaan luontoon. Tämä yläkuvan raasu ei vaan koskaan pääse vapauteen, koska hän on sokeutunut, eikä selviäisi hetkeäkään elossa. Alemmassa kuvassa esiintyy paikan veiken kaveri luuhauki Garfield.


Hämmästyttäviä uusia elämänmuotoja Petrakis beachillä.Päädyimme siis autoillessa eteläpuolelle Kreetaa ja pysähdyttiin Petrakis beachille uimaan ja virkistäytymään. Iso ranta oli täysin autio, kahta nudisti eläkeläistä lukuunottamatta ja nekin häipyivät melko pian meidän saavuttua... 


Ja sitten se huippuin huipuista, oma Graalin maljani Octopus vulgaris! 


Siellä se hieno yksilö lymyili odottamssa Rainbow wrasse seuranaan. 

Arvata siis saattaa, että vesielämä oli parhautta koko matkan ajan. Ihanan kuumat päivät (+27) antoivat voimia polskia tunti tolkulla melko viileässä meressä (+17) Ostin Hersonissoksesta itselleni kunnon räpylätkin, jollaisia olen kaivannut jo pitkään. Kameran kanssa on todella hankala edetä, jos on vähänkin virtausta. En ole piitannut sellaisia pidempiä räpylöitä käyttää, mutta Meksikossa koitin snorklatessa lyhyempiä ja hommahan toimi. Nyt pääsee tarvittaessa aika nopsaan paikasta toiseen. Kreikassa kun ollaan, niin ruokaahan ei voi sivuuttaa. Rakastan Kreikkalaisia ruokia eritoten moussakaa. Söin melkein joka päivä lounaaksi pätikän tuota ihanuutta ja ehdottomasti paras annos on siinä rantakadun Aphrodite ravintolassa. Halpaa, ihan loistava palvelu ja kaikki ruoka todella hyvää. Jotenkin mieltä lämmitti sekin, että tarjoilija tyttö muisti meidät edellis syksyltä ja seuraa oli pitämässä sama vanha kissa narttu, kuten viimeksikin. 

Ihana matka, ihan kohde, suosittelen! 


2 kommenttia:

  1. Kiva, että sää suosi ja oli onnistunut matka. Upeat kuvat veden alta. Me käytiin koko perheen voimin Kreetalla 2007 keväällä muistaakseni. Ihan oli ok reissu, mutta tuskin menen Kreetalle toiste. Olen enemmän noita Espanjaan ja Italiaan suuntautuneita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Meillä olis ensimmäinen manner Espanjan reissu syksyllä edesssä, joten sitten on vertailukohtaa itselläkin. Kreikka on on ollut kyllä niin omaan mieleen, mutta toivottavasti myös Espanjasta löytyy myös se jokin :)

      Poista

Kommenttisi lämmittää mieltä kovasti :)