sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

Balilla uppeluksissa osa1

Amed, Japanese wreck
Terveisiä Thaimaasta ja Indonesiasta! 
Talviloma suuntautui tällä kertaa pääasiallisesti Indonesian puolelle, missä ei ollakaan koskaan ennen käyty. Mutta voin kertoa, että ei jää viimeiseksi kerraksi. Lensimme Bangkokista Balille ja suuntasimme Denpasarilta 3h ajomatkan päähän Balin pohjoisosaan Amediin. Kuvia Balilta ei ole juuri ollenkaan, muuta kuin pinnan alta. Aloitimme isännän kanssa heti seuraavana aamuna saapumisesta open water diver-luokituksen suorittamisen. Kurssin teoriat oli käyty jo joulukuussa Suomessa ja nyt oli enää jäljellä 4 sukellusta ja tarvittavien taitojen suorittaminen.

Kurssin suorittaminen sujui alun takkuilun jälkeen todella hyvin. Itselläni oli ihan hermo loppu alussa, koska ensimmäisellä sukelluksella en meinannut päästä millään pinnan alle. Painoja oli kaikkiaan 15kg ja siitä huolimatta sain kiskoa itseni poijun köyttä pitkin pää edellä pohjaan... Ei kiva! Mutta siitä se sitten lähti ja joka kerta tuntui edellistä luontevammalta. Kurssin lopulla olin saanut painoja laskettua 11 kiloon ja sukelluaika oli pidentynyt jostain 25 minuutista 50 minuuttiin. Ihan lopulta 12. ja viimeinen sukellus kestikin jo 63min. ja vielä olisi paineiden puolesta voinut jatkaa sukeltamista. Eli hyvä minä :)

Kurssin jälkeen ensimmäinen sukelluskohde oli Amedissa Japanilainen laivan hylky. Kamera oli ensimmäistä kertaa mukana sukelluksella ja ajattelin mennä automaattiasetuksella, että voi keskittyä paremmin itse sukellukseen. Kuvista surkeita ja suurin osa on jotenkin ylivalottuneita tai epäselviä. Tuo yläpuolella oleva epäselvyys harmittaa ehkä eniten, koska kuvassa on pygmi merihevonen ja ne on aika harvinaisia ja kokonsa puolesta vaikeita löytää. Mutta siinä se nyt todistettavasti pönöttää selkä päin, tollanen peukalonkynnen kokoinen otus. 


Hylyllä koettiin ensimmäinen lievähkö virtaus, mikä sai hieman pasmat sekaisin, mutta siitä se sitten lutviutui. Hylyn jälkeen alkoi hienot laajat korallikentät ja pikkukalaa oli pilvin pimein.


Päivän toinen sukelluskohde oli Lipah. Laskeutuminen ja menomatka oli hiukan ankea hiekkapohjaa, eikä nähtävää ollut ihmeemmin, mutta paluumatkalla oli kauniita korallimuodostelmia ja rutkasti pikkukalaa. Onnellinen!!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi lämmittää mieltä kovasti :)