tiistai 29. maaliskuuta 2016

Balilla uppeluksissa osa2


7. ja 8. sukellus tehtiin U.S.A.T. Liberty Wreckille. Näkyvyys oli vähän heikko ja sakkaa oli aika paljon. Kuvat on sen takia aika erikoisen näköisiä ja niistä tulee ihan vanhat maalaukset mieleen. Pakko laittaa hankintaan lisävalaistus kuvaamista varten, koska onhan nämä myös tosi pimeitä kuvia. 


 Hylky on aivan huikea sukelluskohde ja se on luokiteltu maailman 10 parhaan kohteen joukkoon. Laiva sai Japanilaisten torpedosta 1942 ja rantautui Tulambenin rannalle. 1963 tulivuoren purkaus siirsi laivan mereen ja nyt se on siellä säpäleinä 7-30 metrin syvyydessä. Ensimmäinen pulahdus tehtiin laivan ympärillä ja liikkeellä oli jonkin verran isoakin kalaa. Nähtiin mm. rutkasti yli metrin mittainen pumphead parrotfish. Välskärikaloja oli myös paljon ja tyypit tunkivat ihan iholle.


 Pari valtavan kokoista pallokalan mötkälettä tuli myös vastaan ja näistä tyynen rauhallisista kavereista tuli kyllä tällä matkalla yksi suosikki kalalaji. 
 Ensimmäisen sukelluksen päätteeksi koettiin hienoja hetkiä, kun velipoika kosi tyttöystäväänsä turvapysähdyksen aikana. Asiasta oli sovittu oppaan kanssa etukäteen ja se saatiin pidettyä hienosti salassa ja yllätyksenä loppuun saakka. Siinä oli tippa maskissa itse kullakin ja ihan valtava ylpeys pikkuveljestä. Oli mahtavaa saada olla mukana siinä tilanteessa.


 Päivän toinen sukellus tehtiin hylyn sisäpuolelle ja siis ihan oikeasti paikka paikoin käytiin laivan sisällä. Ei nyt sentään mistään pienistä oviaukoista menty koluaman jotain hyttiä, mutta pari kertaa oli kyllä kattoa pään päällä. Kerrassaan jännittävää... Mulla on ollut aika vahvoja mielipiteitä siitä, että ei kiinnosta mennä yli 10 metrin syvyyteen ja mitkään hylyt ei ainakaan kiinnosta. Ne mielipiteet karisi kyllä tällä matkalla ja 18,9 metrissä taidettiin käydä vahingossa syvimmillään. Nyt on jo suunnitteilla advanced-luokituksen suorittaminen syväsukelluksineen... Ai miten niin hurahtanut... 


 Kuvista ei ihan täysin välity ne mahtavat maisemat, mutta ehkä jotain ajatusta näistä saa irti...


 Niin upeita oli myös nämä alemman kuvan Sweetlipsit, joihin törmäiltiin useastikin sukelluksilla. Tästä ei myöskään saa ihan sitä majesteeetillista todellisuutta irti, kun kokoa on vaikea suhteuttaa. Raidalliset Sweetlipsit ovat sellaisia 70 senttisiä möhkäleitä. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi lämmittää mieltä kovasti :)