sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

Puketti

Mökkikauden avaaminen polttelee jo melkoisesti ja siihen on valmistauduttu talven aikana miettimällä mm. uusia astioita. Syksyllä tuotiin vanhat lautaset mukanamme ja tarkoituksena tosiaan oli laittaa hajanaiset astiat vaihtoon. Pitkällä ja hartaalla pähkäilyllä päädyin lautasten osalta tähän Arabian Puketti sarjaan.

Lautasia on valmistettu vain vuosina 1969-1971, eikä niitä ole juurikaan näkynyt missään kirppiksillä. Olisihan se ollut turhan helppoa valita joku yleisempi sarja, mutta kun tämä vaan oli niin täydellinen mökkisarja kesäkukkineen. Kuvion on suunnitellut, kukapa muukaan, kuin ikiaikainen suosikkini Raija Uosikkinen. Kuvion sävy vaihtelee kivasti lautasesta toiseen ja joissain yksilöissä on jopa lähes musta painatus. Meidän lautaset on kuitenkin enemmän siniharmaita eli ei ihan vaaleinta, eikä ihan tumminta kuviota.Ostin ensimmäiset lautaset Tori.fi:n kautta ja sitten bongasin, että niitä olisi tarjolla myös Wanhat Kupit verkkokaupassa. Sitten tajusin, että ko. liikehän on ihan tässä meidän lähellä ja he ottavat vastaan myös vanhoja astioita. Eilen lähdettiin käymään paikan päällä ja otettiin vanhat mökkilautaset mukaan. Olipa ihana paikka ja todella kiva liikkeen pitäjä! Lautaset vaihtoivat omistajaa ja meidän ei tarvinnut maksaa, kuin 30€ välistä ja nyt on 8kpl syviä ja matalia Puketteja valmiina uusia perunoita varten.

Projekti "Scandia" on myös ihan loppusuoralla ja enää puuttuu 3-5kpl isompia haarukoita. Sitten voikin laittaa mm. ylimääräisenä kertyneet veitset ja pari keittokauhaa myyntiin. Juomalasit tulee olemaan joko harmaata tai meren sinistä Iittalan Kartiota. Kahviastiasto on vielä päättämättä ja sillä olenkin viime päivät vaivannut päätäni... Muutama isompi aamukahvikiulu olisi oltava ja sitten tietenkin peruskupit pullalautasineen. Harmaa tai valkoinen Teema on aika vahvoilla, mutta ne isot kupit vielä mietityttää...

2 kommenttia:

  1. Onpas kaunis sarja! En muista tuohon koskaan törmänneeni.

    VastaaPoista
  2. Onpas kaunis sarja! En muista tuohon koskaan törmänneeni.

    VastaaPoista

Kommenttisi lämmittää mieltä kovasti :)