maanantai 30. tammikuuta 2017

Tapettia ja maalia


Pohjatyöt on nyt pääosin tehty vintin ja keskikerroksen osalta. Alkaa olla hermo jo melko loppu siihen hiomiseen ja paklaamiseen ja sen valitettavasti näkee paikoitellen. Muutama sauma pitää vielä käydä läpi, kun pohjamaali paljasti sivuvalossa turhan hyvin näkyvät saneerauslevyjen reunaviisteet. 

Valmista pintaa alkaa vihdoin ilmaantumaan ja siitä saa kivasti lisää virtaa. Viime viikolla on saatu valtavasti aikaiseksi, kun meillä on ollut normaalia enemmän vapaata (alunperin muuttoa varten varattua aikaa...). Sain kaverin onneksi tapiseeraamaan, kun oma uskallus  ja itseluottamus ei ihan riitä tämän hintaisten tapettien laittamiseen. Olohuoneeseen saatiin valmiiksi toinen tapettiseinistä ja parin viikon päästä laitetaan loput. Tapetti on Cole&Son cowparsley. 10cm korkeiden lattialistojen ansiosta saatiin nipistettyä vuotien pituudesta sen verran, että 7 rullan sijaan riittää 5 rullaa ja siitä tuli ihan kiva 200e säästö. 

Tapetin laiton jälkeen aloin pohtia tuota kakluunin taustaa ja sen väriä. Alunperin se oli vähän räävittömästi laitettua valkoista antiikkilaastia ja valkoisena sen oli tarkoitus pysäkin, joskin uutta pinnoitetta kaipaisi pintaan. Tausta käytiin läpi Tikkurilan karkeatasoitteella ja sen harmaa sävy näytti tosi hyvältä, kun molemmilla puolin olevat seinät olivat valkoisena. Tapetti muutti ajatuksen ihan kokonaan, koska haluttiin kakluunin tulevan kunnolla esiin, eikä häviävän taustaan. Taustaan laitetaan Tikkurilan tunto karhea ja sävy on  m367 akvamariini. Yllättäen näinkin villi valinta sai kannatusta siipalta, joten tuskin tulee nikottelua tulevissakaan valinnoissa...

 
Keittiön seinät ovat saaneet värin pintaan ja tapetin. Tapetti on miss printin muscat ja väri duck-egg blue. Keittiöstä seuraavaksi enemmän, kun tällä viikolla tulee jo kalusteetkin... nyt saa pari päivää vanhat polvet levätä töissä ja loppuviikosta sitten jatkuu harjoitukset.1 kommentti:

Kommenttisi lämmittää mieltä kovasti :)