lauantai 18. maaliskuuta 2017

Snorklaten Koh Mook ja Koh Krandan

 Koitin selvitellä ennen matkalle lähtöä, että millaiset snorklausmaastot Mookilta löytyy. Tuli aika nopeasti selväksi, että siellä olisi hyvin vaatimattomat, jos ei jopa surkeat puitteet snorklaamiselle. Kun ei taas odottanut mitään, niin pääsi yllättymään iloisesti. Farang biitsin oikea reuna on kivikkoista ja ihan hyvä paikka snorklaamiseen. Korallia ei juurikaan ole, mutta kaloja on ihan riittävästi ja kaikkea muutakin kivaa ihmeteltävää. Oli niin ihanaa, kun pienet matkaseuralaisetkin ovat tätinsä lailla innoissaan vedenalaisesta maailmasta. Ei tarvinnut yksikseen nuohota ja lapset pääsivät oppimaan kaikkea uutta.


Farang biitsin rantavesistä löytyi yllättäen todella paljon näitä nudibrancheja eli vapaakiduskotiloja eli merietanoita. Sitten tietenkin törmäsin yhteen todella kauniin väriseen ja vilkaaseen yksilöön, kun en ottanut kameraa mukaan.. kuinka yllättävää..
Merietanoiden lisäksi omiin suosikkeihin kuuluvat jättiläissimpukat, kaikenkirjavine  ulkomuotoineen.  Koh Kradanilta läytyikin sitten snorklaajan paratiisi. Todella hyväkuntoinen ja kaunis riutta, mikä alkaa jonkin matkan päästä rannasta. Laskuveden aikaan riutan reunalle voi kävellä polven korkuisessa vedessä, mutta muuten siinä on vähän uimista, että pääsee parhaille paikoille.

 Riutta lähtee laskemaan jyrkästi muutaman metrin jälkeen ja syvemmällä näkyy todella hienoja isoja korallimuodostelmia. Siellä oli isoja pallokaloja ja mureenakin löytyi, mutta niihin ei oikein kamera yltänyt. Pakko melkein myöntää, että snorklaaminen Koh Kradanilla oli hienompi kokemus, kuin tämän matkan laitesukeltelut... Eli huikea paikka!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi lämmittää mieltä kovasti :)