perjantai 24. maaliskuuta 2017

Uusi pikkuruinen puutarhani


Tänään paistoi aurinko niin mukavasti, että päätinkin sisällä kohnaamisen sijaan siistiä pation ja kukkapenkit talven jäljiltä. Eipä taas voi ihminen olla enempää innoissaan ja tyytyväinen tehtyihin päätöksiin ja muutoksiin. Hei mulla on minipuutarha, minkä siivoamiseen menee tunti!!!


Nyt pitää sitten vaan maltaa odotella, että mitä sieltä mullista nousee kevään ja kesän mittaan. Lupaavasti ainakin tulppaanin tiittoja oli näkyvillä ja sen tiedän, että aidan puolella kasvaa malvaa. Ihan valtoimenaan pyörii ajatuksissa, että mitä kaikkea kivaa niiden seuraksi voisi istuttaa... Ideoita otan mieluusti vastaan. Meidän pääty on aurinkoinen, mutta tuskin pahasti paahteinen.

Kuvissa ei nyt näy, mutta seinällä kasvaa humalaa, mikä pitäisi leikata alas ja ottaa säleikkö pois. Jostain pitäisi selvittää, että mistä hommaan siihen 2 pitkää salkoa, mitä pitkin humalat saavat rauhassa kasvaa, eikä niitä tarvitse syksyisin leikata. Portaiden vieressä kasvaa 2 vaahteraa, mitkä on pidetty matalana leikkaamalla. Ne kasvaa kuitenkin liian lähellä taloa ja saavat tehdä tuttavuutta moottorisahan kanssa, ennen lehtien puhkeamista. Siinä juurella kasvaa inhokki tuoksuvatukkaa ja ne saavat myös lähtöpassit. Tilalle ehkä joku ihana syreeni... 


Siinä kukkapenkkejä peratessa, mullista nousi iloinen yllätys. Maa-artisokkaa kasvaa meidän kaupunkikodin kukkapenkissä. Varsin mukavaa, eikä varmasti jää ainoaksi hyötykasviksi näissä kukkapenkeissä.4 kommenttia:

 1. Onnea uuden kodin ja pihan johdosta! Varmasti kutkuttavaa seurata, mitä kaikkea löytyy..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja on todella :D sieltä tunkee nyt jo jotain mitä en tunnista vielä tässä vaiheessa.. pitää ottaa kuvaa, jos vaikka joku teistä pro puutarhureista tietäisi.

   Poista
 2. Tribute song: “Vin' Titanium Band Rings - The Tin Drum
  Tribute song: “Vin' Titanium Band Rings.” titanium edctitanium symbol The Tin Drum apple watch stainless steel vs titanium by is titanium a conductor TONY HOLD. titanium charge

  VastaaPoista

Kommenttisi lämmittää mieltä kovasti :)