keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Kauden herkkuja






Venäläinen uunikala vei kielen mennessään
Smetanaan sekoitetaan rkl hunajaa, pari valkosipulin kynttä ja suolakurkkua maun mukaan. Kaadetaan kalan päälle ja kypsennetään uunissa kunnes saa väriä pintaansa. Juuresmuusi on ihan loisto lisäke uunikalan seuraksi.


Naudan palapaisti muhi uunissa 3h ja täydellisen mureat lihat saivat loppu vaiheessa seurakseen luumun puolikkaita. Luumuille en ole oikein keksinyt mitään käyttöä, muuta, kuin puusta suoraan suuhun. Nyt kuitenkin kokeiltiin laittaa niitä kastikkeeseen ja hyväähän siitä tuli. Meillä käytetään muutenkin todella usein lihan ja kanan seurana hedelmiä. Possun kanssa luumut ehkä sopisivat vielä paremmin ja myös omenaa voi käyttää samaan tapaan possun ja naudan seurana. Broiskun seurana menee parhaiten etelän hedelmät eli ananas, banaani ja persikka.


2 kommenttia:

  1. Kuulostaa ja näyttää herkulliselta. Ihan tässä tulee nälkä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. sitten vaan koekeittiö pystyyn ja testailemaan kaikkea uutta :)

      Poista

Kommenttisi lämmittää mieltä kovasti :)