lauantai 26. toukokuuta 2012

Pihahommia


 Taas on viikko vierähtänyt ja kaiken irti saadun vapaa-ajan olen häärännyt hautausmaan kimpussa. Ensin valtoimenaan rehottavien rikkaruohojen nyppimistä ja sen jälkeen levitellyt 15 säkkiä kuorikatetta sanomalehtien päälle. Hautausmaa on nimensä mukaan hautausmaa ja edesmenneitten koirien muistolle rakennettu levähdyspaikka. Siinä on ihan mukava istahtaa ja lepuuttaa väsähtäneitä jalkoja, kun on aikansa kykkinyt kasvimaalla.

Alunperin oli tarkoitus istuttaa ainoastaan valkoisena kukkivia perennoja sekä valkoisenkirjavia ja hopeaan tai siniseen vivahtavia kasveja, mutta se ei ihan ole onnistunut. Valkoisen ja vihreän sävyissä löytyy ainakin kuunliljoja, viiruhelpiä, narsisseja, liljoja, hopeatäpläpeippiä, karpaattienkelloa, hopeapaju, mansikka, juhannusruusu, ja syysleimua. Kuunliljat tosin kukkivat hennon lilalla ja peippi tummemman lilalla. Sitten tuleekin tyylirikkona peittokurjenpolvi ja verikurjenpolvet vaaleanpunaisine kukkineen. Nyt paikalla kasvaa viime kesän jäljiltä keijuangervoa sekä pari haalean vaalean punaista pionia ja tänään istutin vielä 3 Sarah bernhardt pionia lisää. Istutuskuoppien kaivamisessa olikin melkoinen työ, koska maa on siinä kohtaa kivikovaa tinasavea. Toivottavasti kuopat on riittävän kokoiset ja parin vuoden päästä pionit palkitsisivat kukinnalla.

Pari viikkoa takaperin käänsin pihan reunalle lepikkoon kosmoskukalle penkin ja kylvin siemenet. Tänään näytti siltä, että jotain siellä oli itänyt, mutta nähtäväksi jää onko kyseessä rikkaruohot vai saadaanko loppukesästä ihailla mahtavia kukkapuskia. Hyötypuutarhan puoli on vähän retuperällä ajan puutteen vuoksi. ehdin kääntää puolet kasvimaasta, mutta nyt toinen puoli rehottaa ja voi olla, että jätän sen kesannolle. Kasvilavat ovat myös voikukkien peitossa, mutta eiköhän ne ehdi vielä kaivaa puhtaaksi ja uusia mullat. Kevät on aika paljon myöhässä, koska viime keväänä oli kasvimaa ja lavat kylvettynä jo 10.5, mutta nyt vasta alkaa maa olla sen verran lämmin, että sinne voisi jotain laittaa. 

Vielä pitää saada loput kuorikatteet levitettyä, hankkiia muutama ruukku ja kesäkukat, niin sitten voi rauhassa siirtyä hautuumaalta muihin projekteihin.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi lämmittää mieltä kovasti :)