keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Terveissii saunast!

Näin talvisin meidän perheen suosikki huone on sauna ja sitähän sitten lämmitellään tiiviiseen tahtiin. Saunaa ja pesuhuonetta rakennettaessa piti käyttää melkoisesti luovuutta, kun rahat olivat jo siinä vaiheessa melko tiukalla. Halusin ehdottomasti kulholavuaarin puupöydälle, mutta missään ei silloin 7 vuotta takeperin ollut valmiina tuollaisia lavuaaritasoja. Soittelin muutamille puusepille ja tuollaisen teettäminen olisi maksanut 300-700€. Kukkaro ei sellaisia hintoja siinä kohtaa kestänyt, joten pienen pähkäilyn jälkeen pöydäksi tuli Ikean tarjoiluvaunu, mikä tuunattiin tarkoitukseen sopivaksi. Hintaa tuli huimat 50€. Toinen iso säästö oli suihkun taustakivet. Silloin nuo luonnonkivet olivat ihan uusi juttu ja ne maksoivat ihan huikeasti. Nämä kivet ostettiin Hong kongin tavaratalosta ihan pilkkahintaan. Ne oli jostain syystä tarkoitettu ulos pihapolkujen tekemiseen, mutta käytännössä ne olivat aivan samanlaisia verkkoon kiinnitettyjä vuolukiven palasia, mitä jossain Pukkilan mallistossakin oli. Olihan siinä näpertämistä, kun omin pienin käsin kokosin tuota 2,5 kertaa sen yhden laatan levyistä aluetta...
Mondexin vuolukivikiuas ostettiin häälahjaksi saaduilla rahoilla ja se on kyllä ollut aivan täydellinen hankinta. Löylyt on jopa paremmat, kuin mökkisaunassa. Lauteet on isännän omaa käsialaa ja varsin onnistuneet mieheltä, joka ei ole mikään käsityöihminen luonteeltaan. Ainut mikä saunassa on pielessä on valaistus. Meillähän oli tosi kivat ledivalot katossa, mutta jossain vaiheessa valot eivät enää toimineet. Kun asiaa tarkasteletiin paremmin, niin hiiret olivat syöneet kaikki johdot poikki... se oli sitten siinä, meillä ei ikinä enää ole saunassa, kuin kynttilän valoa.
8 kommenttia:

 1. Luonnonkivi sisustuksessa on kaunista. Meillä on jonkinmoinen saunan ja pesuhuoneen remppa ensi vuonna edessä. Otettiin talomme myynnistä. Rempataan se itselle. Keittiöremppaa odotan eniten.

  Koirakuulumisista sen verran, että mulla on "Bernikuume".., miehellä ei niinkään. Hän miettii vain rotikoita.

  Satu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Remontin suunnittelu on ihan parasta ja sitten sen raskaan vaiheen jälkeen tietty ihana autuus :D Koirien kanssa on vähän sillee, että toiset on itsepintaisen rotu-uskollisia (minä myös) ja toiset pitävät luonnollisempana tutustua muihinkin.

   Poista
  2. Ihmettelen, miten tuo mun uusi profiilikuva ei näy. Kävin tsekkailemassa, miten nuo uudet jutut näkyvät, kun muutin kaiken. Uusi bloginimi, blogiosoite, ulkoasu jne. Joko tunnistit? Voin auttaa, että haettiin eilen Akun tuhkauurna. P-a päivä, siis...

   Poista
 2. Kyllä kelpaa saunotella! Meille on saunaremppa tulossa, joskus. Se on niin tyyristä puuhaa, kun pitää teetettää ammattilaisella. Mut säästellään rahaa sukanvarteen.

  Meil on samanlainen kiuas ja mahottoman hyvät löylyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kelpaa juu :) Voit varman kuvitella miks meillä ei niitä valoja korjata, kun siinä joutuis repimään seinät ja katon auki...

   Poista
 3. Hienoa jälkeä pienellä budjetilla, oikein on onnistununeen näköinen. Johdot varmasti harmittavat, mutta mitään nätimpää ei voi ollakaan kuin sauna kynttilänvalossa :)

  ~ Piia Anneli / annelivia

  VastaaPoista
 4. Mullakin on blogissani sulle "haasteellinen" tunnustus ;)

  VastaaPoista

Kommenttisi lämmittää mieltä kovasti :)