keskiviikko 25. helmikuuta 2015

Floridassa osa1


Terveisiä Floridasta Ormond Beachiltä ja myöskin Karibian risteilyltä! Tämä oli ensimmäinen kerta, kun meidän matkakohteena oli uusi maailma. Lennettiin parilla vaihdolla Orlandoon, otettiin lentokentältä vuokrauto alle ja päräytettiin Daytona Beachin naapuriin Ormond Beachille. Ocean East resort club on huoneistohotelli ihan Atlantin rannalla ja vaikka kasarille jäänyt hotelli aiheutti aluksi vähän puhinaa, niin se osoittautui oikein mainoksi ja toimivaksi majapaikaksi. Huoneiston ikkunasta oli aivan upeat maisemat merelle ja joka päivä sai ihailla toinen toistaan hienompia auringon nousuja ja laskuja. Pelikaanit vaan lentelivät taivaalla ja delfiinit pomppi meressä... Mahtavaa!

Säät eivät vaan olleet ihan sitä mitä odotettiin. Vain yhtenä päivänä oli oikeasti lämmin ja muuten joko kylmää (12-17 astetta + kylmä tuuli) tai sateista. Onneksi kuitenkin aurinko paistoi suurimman osan aikaa ja hotelilla oli lämmitetty allas, missä kävin polskimassa ylhäisessä yksinäisyydessäni ihan päivittäin.


Ensimmäinen lomaviikko pyöri pitkälti syömisen ja shoppailun ympärillä, joten keskitytään sitten niihin tässä ensimmäisessä postauksessa. Näkökulmana kylläkin rajoittuneesti plus size vaatteet ja viljavammaisuus eli gluteenittoman ruokavalion toteutuminen reissulla.

Syömisen ongelmallisuus kävi ilmi jo heti menomatkalla, kun lentokoneessa ainut mahdollinen syötäväksi kelpaava tarjoilu oli kana-riisiannos, mikä oli vaihtoehtona pasta-annokselle. Siinä oli nälkäkiukussa pitelemistä, kun matkaan lähdettiin 04:00 Suomen aikaa ja hotellille päästiin 23h kuluttua lähdöstä. Vaihdot olivat sen verran tiukat, ettei kentillä ehtinyt ravitsemusta miettiä. American Ailinesilla ei ole minkäänlaista myyntiä lennon (ainakaan tuolla lennolla ei ollut) aikana, vaan ainoastaan juomia on tarjolla ja sitten ne lentekoneateriat. Tarjoilut olisivat olleet kyllä ihan parhaasta päästä, jos olisin niitä voinut hyödyntää. Paluumatkalla olin sitten jo varautunut säkillisellä beef jerkyä ja hyvä niin, koska tarjolla ei ollut murentakaan, missä ei olisi ollut viljaa.

Lentokoneiden lisäksi lentokentät ja ostoskeskukset osittautuivat ongelmiksi viljavammalleni. Molemmissa paikoissa oli ihan valtavasti tarjontaa ruokapaikoissa, mutta melkein joka ikisen paikan konseptina oli tarjoilla ruoka leivän / leivän kaltaisen täytteenä tai leivitettynä ja uppopaistettuna... Florida mall oli ainut paikka, missä oli oikeinkin hyvä Bar-B-Que mesta, mistä löytyi maistuvat murkinat. Ihan mahtava ravintola oli Dustin´s BBQ mitä ei kannata ohittaa, jos sattuu kohdalle ja sattuu vielä rakastamaan grilliribsejä! Dustinseja on kaikkiaan 5kpl pitkin Floridaa. Viikon aikana tuli herkuteltua ribsien lisäksi alligaattorilla ja lumiravun koivilla, slurps!.

Melko pitkälti päädyttiin syömään aamupalat ja päivälliset huoneistolla ja sen vuoksi tulikin tutuksi Walmart ja heidän ruokatarjontansa. Valtavat pakkauskoot ja niiden sisällöt aiheuttivat hienoista päänvaivaa aluksi. Oikeaa ruokaa oli aika hankala koittaa löytää niiden "maistuu siltä, mutta ei ole sitä" ja "juustoke, maidoke, lihake valmiste" joukosta ihan oikea voi ja juusto. Dollar Family ja 7/11 olivat tietenkin ihan kelpo kioskeja Siwa tyyliin, mutta kyllä vanha kunnon riisto marketti Walmart oli ihan yliveto.

Jotkut NASA:n työntekijät lähti työmatkalle
ja perävalot ehdittiin näkemään savikiehkuran lisäksi...

Auto (Chrysler 300) vuokrattiin 8 vuorokaudeksi Alamolta. Täysin kattavat vakuutukset ilman omavastuuta, bensat ja itse vuokra maksoivat aika tarkalleen 400€. Viikon aikana tuli ajeltua sellaiset 1300km, että auto oli kyllä ihan tarpeen, eikä lainkaan kallis premium-luokan autoksi.


Sitten siihen Shoppailuun, mikä aluksi aiheutti suurta ahdistusta,  vaikka olin jo etukäteen ottanut hyvin selville, mistä oman koon kuteita löytyy. Pikkuhiljaa, kuitenkin pääsin minäkin hommaan kiinni ja aika hyviä löytöjä tuli tehtyä. Ihan ehdottomat suosikit isojen kokojen osalta olivat: 

Torrid mikä on ihan pelkästään plus size vaatteisiin keskittynyt liike. Valikoimassa on ihan super hyviä alusvaatteita ja konsepti on rokahtava ja nuorekas, mutta ei mikään teini kuitenkaan.

Old Navyssä oli oikein kiva plus mallisto ja hyvin merkityt ale-rekit. Aluksi siis ne koko merkinnät tuotti päänvaivaa, kunnes tajusi miten missäkin merkinnät on laitettu esille.

Macy´s tavaratalossa on laaja plus mallisto ja siellä on myös tarjolla Michael Korsin isoa kokoa.

Lane Bryant olisi ollut hiton hyvä liike ja pelkästään plus kokoihin perehtynyt, mutta se oli viimeinen liike missä kävin ja alkoi olla matkalaukun vetovoima jo huipussaan, joten  kaikki ihanuudet jäi sinne.  

Isot yllättäjät olivat Walmart, mistä tuli ostettua ihan kauheat määrät perus vaatteita hulpean halvalla ja sitten Bealls sekä Ross. Rossiin jos sattuu törmäämään, niin ei kannata ohittaa. Se on vähän läävän oloinen paikka, mutta se oli ihan älyttömän halpa outlet myymälä, missä on sekalainen valikoima jämäeriä mm. Hilfigeriltä, Levikseltä, Guessilta jne.  

Muita liikkeitä Orlandon liepeillä mistä löytyy plus mallistot on: Forever 21, Dillards, Maurices, Nordstrom, Ashley Stewart. J.C Penney.

Toivottavasti tästä on hyötyä jollekulle tulevalle Ameriikan matkaajalle, joka vaivaa päätään näiden vaate juttujen kanssa. Itse jouduin ainakin tekemeään ihan hullumaisen työn niiden liikkeiden selvittämiseksi, mistä saa isoja kokoja. 

Viikon aikana tuli jatkuvasti ihasteltua ja ihmeteltyä hotellin Koi karppeja ja puissa roikkuvaa Spanish mossia elikäs tuollaista vähän naavan näköistä kasvia, mikä elelee isojen puiden oksilla. Ensimmäisen viikon ehdoton huippukohta oli kruisailu Meksikon lahden puolelle ja kohteena ollut Crystal River. 


Siellä laiturin edustalla näkyykin melkoinen joukko seuraavan postauksen päähenkilöitä....


6 kommenttia:

 1. Eikä... Hippasen kade kohteesta, vaatteista ja kelistä. Nauti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kelit eivät olleet ihan kohdallaan ja ollaan tultu jo takaisin.. Huomenna jo töihin. Mutta oli kyllä osittain todella nautittava matka, osittain ei...

   Poista
 2. Oletteko kokeilleet Whole Foods -marketteja? Ne ovat osoittautuneet ihan ehdottomaksi suosikiksi meidän jenkkireissujen aikana. Mahtavaa loman jatkoa, lisää lomapostauksia odotellessa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hittolainen, ei kyllä törmätty yhteenkään, Sellanen Health food store oli kyllä siinä kotimatkan varrella, mutta ei koskaan poikettu.. Loma alkaa olla lopuillaan ja huomenna taas työelämän piiriin.

   Poista
 3. Kiva lueskella sun reissusta. Mä oon ihan kade... oot päässy walmarttiin meinaa tiedän et siell on iha sika halpaa askartelukamaa. Jos mä joskus pääsisin ameriikkoihi nii mun ykkös ostos paikat olis varmaan Michaels, Joanna, Hoby Loby jne. Toisaalta ehkä hyvä etten pääse meinaa vois mennä nuppi iha sekasi kaikist ihanist jutuist:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahha :D Mä voin niin kuvitella, miten sun olis pakko ostaa toinen matkalaukku, mihin saa pakattua kaiken kauniin kotiin rahdattavaksi :D

   Poista

Kommenttisi lämmittää mieltä kovasti :)