perjantai 27. helmikuuta 2015

Karibian risteily osa1


Lomamme toinen viikko vietettiin Royal Caribbeanin risteilyllä.. 
"Karibian risteilyt ovat oikeaa unelmalomailua! Karibia on juuri niin eksoottinen kuin miltä se kuulostaakin ja risteilyn aikana saat nauttia karibialaisesta tunnelmasta ja elämänmenosta kiehtovissa kohteissa. Täällä on huojuvia palmuja, tarttuvia rytmejä, turkoosinsininen meri, kiehtovia saaria, hymyileviä ihmisiä sekä mielenkiintoisia matkakohteita" 

Saanen olla hivenen eri mieltä..


Karibian risteily on monelle sellainen unelmien lomakohde, niin oli meillekin. Sitä ei välttämättä osaa ajatella, että kun on kahdestaan matkassa, niin sellainen pikku oksutauti molemmilla verottaa viikosta jo 2 päivää, kun ei voi tehdä yhtään mitään. Siihen sitten päälle yllä olevan kuvan mukaiset kelit lähes joka päivä ja muutaman päivän myrsky, niin jo olosuhteiden puolesta risteily meni ihan plörinäksi. Kahden päivän laivalla ihmetelyn jälkeen päästiin vihdoin ensimmäiseen rantautumiskohteeseen Haitille. Meillä oli varattuna hemmetin kallis 200€ nokkaa kohden maksanut kalastusreissu ja aurinkokin paistoi täydeltä terältä. Odotukset ja tunnelma oli korkealla, mutta ei pitkään.. 4h kierreltiin pakokaasun katkussa speed boatilla pitkin Labadeen edustaa, eikä kalan kalaa edes meinannut olla tulollaan. No sellaista se sitten on tuon kalaonnen kanssa... 

Toivottavasti paikallisilla oli vähän parempi tuuri! Ainakin välineistö on älyttömän rouheeta ja jotenkin silmää hivelevää. 


Näissä kolmessa kuvassa on jotain sellaista mitä kaipaan ja arvostan lomalla ja mitkä olivat myös kuvitelmat ja odotukset Karibian risteilyn tunnelmasta. Ihme että sain jotenkin kaivettua ja napattua edes näihin muutamiin kuviin sen tunnelman, mikä loisti muuten poissaolollaan. 

Siinä alla näkyy meidän kelluva hotelli, kun ollaan kävelemästä Labadeelta laituria pitkin takaisin paattiin. Onhan se komea laiva ja sen puolesta oli kiva päästä kyytiinkin, kun se valmistumista on tullut seurattua aikanaan Turun Pernon telakan ohi ajellessa. Eihän näissä risteilijöiden pysähdyspaikoissa pääse mihinkään kosketuksiin todellisuuden kanssa... Haitin Labadee on, kuin valtavan suuren hotellialueen ja huvipuiston risteytys. 

Haitin jälkeisenä yönä iski megalomaaninen tauti ja seuraavana päivänä oli sitten kohteena Jamaika. Sen verran huonossa kunnossa oli yön jäljiltä, ettei pienintäkään halua laivalta poistumiseen ollut. Meillä ei ollut siinä mitään retkeäkään varattuna ja huokailin helpotuksesta, että onneksi sattui huonot olot sille päivälle eikä seuraavalle, kun oli se vuoden kohokohta edessä eli laitesukellus. Jamaikan Falmouthissa ei ollut mahdollisuuksia rantaelämään, vaan hullumaisen kuuma päivä olisi pitänyt viettää altaalla. Laivan allasalue oli kuitenkin täyteen ammuttu ja meno oli niin hirveetä karnevaalia, ettei siellä pystynyt olemaan. Altaat oli piukkana kuseksivia mukuloita, siihen päälle kauhea musiikin jytke ja meteli. En voi näköjään sietää sellaista... 

Tältä se Karibian eksoottinen helmi Jamaika sitten näyttää... kauppaa ja kioskia toinen toisensa perään... Ei kauheasti harmittanut, vaikka jäi välistä. 

Rahastus risteilyllä oli myös yksi syletyksen aihe. Olet maksanut matkasta ja siihen vielä päälle etukäteen pakolliset tipit, mitkä oli jotakuinkin 15€ nokkaa kohden/vrk. Sitten joka kerta kun menet ja ostat jonkun juoman ja maksat siitä kympin niin sekin kuitti pitää sisällään 18% gratuityn. Hurrasin etukäteen Ben& Jerry´s kioskista, missä saa herkutella pientä lisämaksua vastaan. No sen kipollisen olisi saanut täällä kotona halvemmalla lähikaupasta... 

Mitä tulee juomapolitiikkaan, niin risteilyillähän myydään niitä ns. juomakortteja, että saat kiskoa vaikka limukkaa automaatista sillä samalla rahalla tajunnan menetykseen saakka. Limukka olikin tosi edullinen, jos sellaista tykkää juoda. Päivämaksu oli vitosen luokkaa, kun taas vertailuksi pullollinen vettä maksoi 6$. Vettäkin sai ostaa isomman satsin ja se tuli sitten vähän halvemmaksi, mutta tuntuu se vähän hassulta laittaa laatikolliseen Eviania kymmeniä dollareita. Alkoholipolitiikka on sellainen, että on mahdollista ostaa se juomakortti n.40-50$/vrk riippuen mitä haluaa juoda. Korttia ei kuitenkaan saa päiväksi vaan se on ostettava 7 päiväksi vaikka haluaisit ostaa sen vasta vaikka kolmantena päivänä.  Kauhee ryyppääminen sitten siinäkin, että saa rahoilleen vastinetta... 

Helvetin esikartano aka allasalue. 


Sitten tulikin se lopullinen romahdus ja viimeinenkin toivon kipinä sammui. Jamaika päivän iltana oli puhelinvastaajaan tullut viesti, että sään vuoksi meidän seuraavan päivän sukellus on peruttu. Voitte kuvitella mitkä tunnelmat siinä kohtaa, kun se sukellus on ollut kaiken odotuksen kohteena ja kaikki epämieluisa huttu siihen asti on kuitattu sillä, että kohta päästään sukeltamaan... Hyvä ettei iskenyt aivohalvaus. Aamulla ei sitten tosiaan päästy rantautumaan Caymansaarille, koska myrskyn vuoksi satama oli suljettu. Käytiin sitten hampaan valkaisussa sinä päivä. Tulipahan valkoiset leegot millä sitten irvistellä loppu reissu. 

Yritettiin oikein analysoida läpi risteilyn, että mikä tässä nyt mättää. Lopputulema oli kutakuinkin se, että 7 vrk ruotsinlaivalla selvinpäin, kun kaikki hinnat on kerrottu kolmella, ei kuulosta kyllä kauheen hyvältä. Vaikka olosuhteet olisivat olleet kohdallaan, niin en tiedä oltaisiinko ihan kauheasti osattu nauttia kuitenkaan. Pysähdyspaikat olivat pettymyksiä, eikä ne innostaneet yhtään retkien jälkeen. Hirveän kaupallista, valmiiksi pureskeltua ja suurta karnevaalia kaikki. Ruoka oli hyvää ja se on laskettava ehdottomaksi plussaksi. Me käytiin muina white trasheinä murkinoimassa ainoastaan buffetissa. En hitto ala lomallani luopumaan släpäreistä ja pukeutumaan johonkin mitä en omista ja pönöttämään siellä oven takana odottamassa, että pääsee hienosti illalliselle. Kaikenlaista ohjelmaakin siellä olisi ollut, mutta ei oikeastaan mitään mikä olisi kiinnostanut. 


2 kommenttia:

  1. Harmi noitten säitten ja sairastelusi puolesta. Tuollaisen matkan soisi onnistuvan. Mulla on kolme matkahaavetta: Barcelona, New York ja Karibian risteily.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin soisi... Karibian risteilyn voisi kuvitella olevan ihan hirveän kallis ja sen puolesta vaikeasti saavutettavissa, mutta eipä se oikeastaan itsessään sen hintavampi halvimmillaan ole, kuin esim. viikon Euroopan rantaloma.

      Poista

Kommenttisi lämmittää mieltä kovasti :)