keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Kamarin muutos
Juhannusvikko vietettiin alusta loppuun mökillä ja odoteltiin juhannusruusujen aukemista.. ei auennut, eivätkä ole auki vieläkään. No itseasiassa tehtiin me paljon muutakin ja tässä vähän esimakua.


Olen käynyt miehen vanhempien mökillä pitkälti toistakymmentä vuotta ja olemista on varjostanut yksi ankea juttu... nukkuminen. Sängyt ovat olleet epämukavat ja aika pitkälti ollaan nukuttu tuvan puolella lattialla ja alla on ollut silloinkin kehno patja. Kesän lopulla viime vuonna saatiin väläys ja ostettiin Ikeasta ihan sellainen tavallinen ja edullinen vaahtomuovipatja. Sängyt vedetiin yhteen, patja siihen päälle ja sen jälkeen nukkuminen on ollut yhtä juhlaa. 

Esteettinen puoli sai kyytiä viime viikolla ja pienen raivauksen jälkeen uudet tekstiilit tekivät ihmeitä. Mökeille on usein tapana tuoda jotain vanhoja roippeita kotoa ja kaikki on hiukan rempsallaan ja kulahtanutta. Ei sen kuitenkaan tarvitse olla niin... Olen ihan huippu iloinen, että keksin tuoda tuon Crocus-ryijyn (klik!) tuohon sängyn päätyyn. Ollaan saatu se appivanhemmilta häälahjaksi ja sen paikka on ollut kotona huoneessa, missä ei niin kauheasti tule käytyä. Nyt se pääsee kunnolla esille ja käyttöön. 
Vallilan Anis-verhot on myös tuotu kotoa ja tuovat ihanasti väriä ja raikkautta pieneen huoneeseen. Päiväpeitto on myös ostettu joskus aikanaan kotisänkyyn, mutta se on jäänyt käyttämättä, kun meillä ei juurikaan pedata sänkyä... Seinälle piti hankkia selkeä kello, että isäntäkin näkee sen ilman laseja unen pöppörössä. Juuri sopiva löytyi ihan Ikeasta. Sängyn päällä on Marimekon kankaasta anopin ompelemat tyynyt ja lattialla oleva mattokin on luultavasti hänen käsialaansa. 6 kommenttia:

 1. Ihanan tunnelmalliset tekstiilit, varsinkin tuo ikkunanäkymä verhoineen on todella rauhoittava. Kyllä mökkeilisin tuolla mielelläni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tekstiileillä saa kyllä tosi paljon aikaan! Se on tullut huomattua, kun tässä kesän aikana olen vekslaillut verhoja edestakaisin :)

   Poista
 2. Nättiä tuli!

  Kierrättäminen on kannatettavaa, mutta aina olen ihmetellyt, että miksi mökille raahataan huono sänky tai muhkurainen patja. Hyviä unia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti on kannattavaa ja sitä minäkin suosin viimeiseen saakka, ei sen takia kuitenkaan ole ihan pakko luopua mukavuudesta ja esteettisyydestä :D Joskus on myös aika luopua rikkinäisestä, jos sitä ei voi enää tuunailla edes joksikin muuksi..

   Poista
 3. Kiva tuunaus! Olen samaa ihmetellyt miksi mökeille viedään kaikki omasta käytöstä poistettu tavara, juurikin epämukavat patjat ja muut sellaiset romppeet. Mökkikin voi olla viihtyisä ja toimiva ja uni se on sielläkin tärkeää. Hyvää mökkeilyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mökin pitää olla mun mielestä ehdottomasti viihtyisä ja toimiva ;) Sen paremmin siellä rentoutuu, mitä suuremmalla antaumuksella silmä ja keho lepää.

   Poista

Kommenttisi lämmittää mieltä kovasti :)