sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

Nyt makroillaan!


Rakastan makrokuvia ja olen päässyt hiukan niitä itsekin kokeilemaan kaverilta lainatulla objektiivilla. Oman makro-objektiivin hankinta on ollut listalla jo pitkään, mutta ne maksavat niin tuhottomasti, että aina on ollut jotain muuta mikä on mennyt edelle. Vaan sittenhän hommaan löytyi ratkaisu; loittorengas. 

Loittorenkaiden hinnat pyörivät esim Canonin verkkokaupassa siellä 100-160€, eli huomattavasti halvempia ovat, kuin itse makro-objektiivit. Mutta iso raha tuokin on ja silloin kannattaa kääntyä Kiinankaupan puoleen. (Kiitos vaan A vinkistä ja linkistä!) 25€:lla Aliexpressistä tuli parissa viikossa ilman postikuluja nämä Pixcon loittorenkaat. 

Hiukan olen jo ehtinyt renkaita testailla ja tässä ensimmäisiä otoksia. 

Pitäisi hankkia pieni teline, kun vapaalla kädellä kuvatessa meinaa taju lähteä, kun yrittää olla hengittämättä ja liikkumatta :D 

Ei voi muuta sanoa, kuin että pienellä rahalla irtosi isosti iloa!! 


10 kommenttia:

 1. Upeat kuvat. Ja kiitti vinkistä! Tytär harrastaa valokuvausta.

  VastaaPoista
 2. Hienoja kuvia! Täytyykin laittaa tämä vinkki muistiin. Nyt tekisi mieli hankkia itsellekin tuollainen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo en olis uskonut, että nämä rinkulat kitti objektiivin kanssa vetää ihan mainiosti vertoja kunnon makro-objektiiville. Ei muuta kuin aliexpressiin tutustumaan... se on koukuttava paikka :)

   Poista
 3. Hei wau, hienoja kuvia! Loittorenkaasta olen minäkin makro-objektiivinnälässäni kuullut, mutta unohtanut koko asian. Taidan uskaltaa sun jalanjäljissä tilata. Vielä yksi: wau!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu juu ihan ehdottomasti kannattaa!! Ei ole kuitenkaan järin suuresta sijoituksesta kyse, jos vaikka innostus lopahtaa. No tuskin lopahtaa, joten ei muuta ku tilausta menemään :D

   Poista
 4. Wautsi! Ompa mahtavia kuvia!

  Siis ihan kittilinssiin lämäsit kiinni ja tässä oli tulos? Ei vitsi, vähä mahtavaa! Mua on alkanu vähä himottaan uus järkkäri. Pitäis tämän pikkucanonin reissukamerana ja hankkis vähä paremman sitte niihin hetkiin kun oikeasti lähtee kuvailemaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jo-o! Kittilinssi ja loittorengas :D mitä sä sitä harmittelet, kun tosi hyviä kuvia sillä näemmä saa aikaiseksi! Pikkuolympus mullakin on ja tässä on tullut huomattua, että sillä linssillä on ihan valtava merkitys. Kaverilta oon saanu lainaan ja testaillu erilaisia.

   Poista

Kommenttisi lämmittää mieltä kovasti :)