lauantai 31. joulukuuta 2011

Vuosi pulkassa

    Joulu tuli ja meni, kuten tapana on. Ruoka oli hyvää ja sitä riitti. Tapaninpäivä muutti kuitenkin kaiken... Ajelimme pienen kasvavan paniikin vallassa joulun vietosta kotiiin ja katselimme järkyttyneinä myrskyn aikaansaamaa tuhoa. Ei siinä oikein uskaltanut edes ajatella mitä kotipihalla odottaa... Alla oleva kuva on kotitieltä ja varmaa oli tämän jälkeen, ettei sähköjä ainakaan ole odotettavissa. Meidän piha oli kuitenkin säästynyt kaikilta tuhoilta ja pihalla oli vain muutamia oksia. Sähköt olivat poissa 60h putkeen ja 10tuntia vielä seuraavana päivänä, kun oltiin saatu nauttia ensimmäinen ilta valon ja juoksevan veden yleellisyydestä. Meillä oli kuitenkin asiat hyvin, koska takka piti lämpimänä ja pihalla sai kaasugrillissä tehtyä ruokaa. Oman lisäjännityksensä ruuan valmistukseen toki toi lähistöllä liikkuva susi... Sutta ei onneksi näkynyt nurkilla. Koirat nauttivat täysin siemauksin sähkökatkosta. Makoilua takkatulen loimussa ja hoviväen kainalossa, kun kellään ei ollut mitään tekemistä tai kiirettä mihinkään. Otsalampun valossa on muuten hyvä lukea! Myrskyn aiheuttamana saldo oli meillä muutama kassillinen piloille mennyttä ruokaa ja pois pyyhityt univelat.

Tapaninpäivä


Tapaninpäivän päivällinen Joulun jälkeen kannoin isän luota kotiin lähes 30 vuotiaan Lundbyn nukkekodin. Tarkoituksena olisi suorittaa erittäin tarpeellinen pintaremontti ja uusia sisustus. Ajattelin uusia myös talon ulkopinnat, koska paperiset pinnat on aika nuhjuiset ja tuhruiset. Jostain olisi kiva löytää tähän perussettiin kuuluva pohjakerros, niin olisi sitten antaa veljen tytöille komean kokoinen nukkekoti (jos raaskiin siitä sitten vielä luopua)
Ihanaa uutta vuotta kaikille!!!

3 kommenttia:

 1. Hurjan näköinen toi puu! :O

  Toi sun nukkekoti on melkein samanlainen sisustukseltaan kuin tuo meidän oli. Vessa ainakin on samanlaisessa tapetissa. :) Mulla jäi vielä ulkoseinät laittamatta, kun loppu ennen joulua puhti kesken. No eipä se ole noita neitejä haitannut. Tehdään sitten kun ehditään.

  Ja tosiaan siitä alakerroksesta, niin löysin omani huuto.netistä, mutta meni melkein samanhintaiseksi kuin uusi. Hakusanalla Lundby alakerta löytyy paikkoja joista saa tilailtua. :)

  Sun innoittamana täytyykin tehdä postaus valmiista nukkekodista.

  Mukavaa alkanutta vuotta!

  VastaaPoista
 2. Puu oli tänä aamuna poistunut keskuudestamme. Viikon se ehti piinaamaan autoilijoita... Täytyykin heti katsoa mitä nukkekotiin olis tarjolla. Toivottavasti löytyy ainakin niitä pistokkeita, että sais nykerrettyä kaikkia hienoja valaisimia :) Mä olen ollut jokseenkin outo teini, koska oon tapetoinut joskus muinoin ainakin ton keittiön. Ei oo mitään muistikuvaa miksi moiseen olen ryhtynyt :D

  VastaaPoista
 3. Ihan samanlainen nukkekoti kuin mulla :) Kun siskon tyttö oli nukkekoti-iässä niin "restauroitiin" serkkuni kanssa kaikki pinnat tuosta nukkekodista ja näin oli nukkekoti päivitetty uudelle vuosikymmenelle :) Nyt tuo sama nukkekoti kiikkuu meidän varaston hyllyillä odottaen seuraavaa leikkijää!

  VastaaPoista

Kommenttisi lämmittää mieltä kovasti :)