lauantai 24. maaliskuuta 2012

Thaimaa, part 3, Koh Chang

Pattyalta siirryimme elefantti saarelle eli Changille ja tällä kertaa siirtyminen tapahtui minivanilla ja matkaa kertyi nelisen tuntia. Lautta matka sujui mukavasti ja valtavat mäet white sand beachin ja lauttarannan välillä huimasivat päätä.   Aika nopeasti päätettiin, että vietämme loppu loman Changilla ja siirrymme vasta viimeisenä päivänä suoraan Bangkokkiin ja vietämme yön mahdollisimman lähellä lentokentää.
Changilla oli leppoisa ja kiireetön tunnelma. Päivät kuluivat uiden ja snorklaillen auringosta nauttien. Itse asiassa koko 3 viikon aikana satoi kerran ehkä 15 min ja yhtään kokonaan pilvistä päivää ei ollut. Sadekuurot olivat erikoisen paikallisia ja monena iltana saatiin ihastella merellä loimuavaa ukkosta. Iltaisin nautittiin paikallisesta rommista, pelailtiin korttia ja välillä remuttiin aamuun sakka. Changilla tulee hiljaisuus jo klo 12 ja ravintolat lopettavat musiikin soittamisen. Paikat pysyvät kuitenkin auki niin kauan, kuin ihmisiä riittää. Aika hauska kokemus oli myös pienimuotoiset full moon  partyt. Siinä sitten istuttiin rannalla tyynyjen päällä ja ihmeteltiin lähestyvää vesirajaa.

 Meri oli uskomattoman ihana ja päivittäin vaihtelevat turkoosin ja sinisen sävyt saivat aina hyvälle mielelle. Viidakko oli koko ajan ihan vierellä ja värien loistoa riitti. Changilla talojen katot eivät saa yltää puiden yläpuolelle ja rakennuksia on maksimissaan 300 m leveydeltä vesirajan yläpuolella ja kaikki siitä sisemmäs on kansallispuistoa. Kaikenlaisia liskoja ja äänekkäitä eläinkunnan edustajia riitti ihmeteltäväksi. Huoneissa ei kuitenkaan tarvinnut kokea kuin kerran kauhun hetkiä, kun kämmenen kokoinen hämähäkki päräytti paikalle. Onneksi saatiin huoltomies paikalle ja hämyri hengiltä. Seuraavat yöt menivät kuitenkin todella piukkaan lakanoihin pakkautuneena.
Shoppailu Changilla oli melko minimaalista. Muutama koju siinä kadulla oli ja melko samaa tavaraa paikasta toiseen. Muutamat släpärit ja pari kassia tuli kuitenkin ostettua. Ruoka kaupasta ostin tom yam ja tom kha gai keittoja varten mausteseoksia ja pähkinöitä tuli myös pari purkkia mukaan. Thai limellä ja chilillä maustetut cashew pähkinät oli herkkua. Meillä oli ehdoton suosikki ravintola nimeltään Monkey mistä sai ihan parasta ruokaa, oli se sitten paikallista tai vaikka pastaa. Kala ruokia ei juurikaan tullut syötyä, vaikka kalaa tulee syötyä kotona lähes päivittäin. Jotenkin ne ravintoloiden edessä esillä olevat tarjonnat eivät hajunkaan puolesta houkutelleet. Rapuja ja kanaa sitten tuli syötyä senkin edestä. Ensimmäisen 7 yön hotellihuone oli järkyttävä pettymys. Huoneessa haisi niin vahvasti home ja sitä oli yritetty vielä peitellä jollain suitsukkeilla... Ihan käsittämättömän huono tuuri, kun viereinen huone oli aivan raikas ja kunnollinen. Huone olisikin mennyt heti vaihtoon, jos hotellissa olisi ollut tilaa. Huoneet oli kuitenkin todella siistit ja siivooja koristeli joka päivä puhtaat lakanat kukkasilla pyyhe veistoksilla. Varsin hauskaa tosin nyppiä niitä terälehtiä sängyltä ja pyyhkeitten joukosta, kun oli kiire suihkuun... Hotelli oli Chan buri resort ja ensimmäisen viikon olimme vanhemmalla hillsidella,
 mutta lopun lomaa vietimme sviitissä seasidella. huoneesta oli uskomattoman hienot näköalat merelle ja poreallaskin löytyi, mutta sitä ei kyllä tullut kertaakaan koitettua. Hotelli oli todella kivalla paikalla keskellä kaikkea, mutta kuitenkin allasalueet oli rauhalliset, eikä meteliä kuulunut sinne yhtään. Heti hotellin vieressä oli 7/11, mistä sai näppärästi huikopalaksi nuudelikuppia ja jotain pikkusuolaista, kun ruokapaikat menivät jo klo 22 kiinni. Apteekki oli myös ihan vieressä ja sille olikin tarvetta, kun koko porukka sairasti vuoron perään enempi tai vähempi pahemman vatsataudin. Heti vaan, kun vointi huononee niin käy hakemassa lääkkeet vaivaan ja itsekin olin jo yön oksenneltuani seuraavana iltana pelikunnossa ja menossa mukana.

Summa summarum Thaimaa on nyt tältä erää nähty ja kun joskus seuraavaksi siihen suuntaan lähdetään, on varmastikin kohteena taas Krabi. Vaikka matka oli aivan mahtava ja patterit tuli ladattua, niin Krabin maisemat ja ruoka ovat ihan lyömättämät. Chang oli kyllä loisto paikka ja suosittelen sitäkin lämpimästi!

Näköaloja hotellihuoneen parvekkeelta <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi lämmittää mieltä kovasti :)