keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

Thaimaassa, part 2, Pattaya

Taukopaikka matkalta Bkk-Patiska
Bangkokista siirryimme taksilla Patiskalle. Kuviteltiin että oltiin varattu joku Hiace tyyppinen pikku vani, mutta hotellin ovella odottikin farmarimallinen mittaritaksi... No mahduttiin sitten lopulta laukkuinemme autoon ja matka oli tiivistunnelmainen varsinkin takapenkillä. Kyyti maksoi 2000BHT eli sellaiset 12,5€ nuppia kohden. Matkaa kertyi hiukan alta 200km ja aikaa meni muistaakseni pari tuntia. Pysähdyttiin kerran tankilla ja toisen kerran kuski kävi syömässä. Me nautimme  polttavassta kuumuudesta ja maalaisten huomiosta... onneksi ei sattunut yhtään kolaria autoilijoiden katseiden keskittyessä johonkin muuhun, kuin ajamiseen. Jos olet läski ja rakastat huomiota, niin Thaimaa on unelmiesi kohde. Edes yksin matkustavat miehet eivät saa yhtä paljon huomiota punaistenlyhtyjen kaduilla, kuin paksu saa paikallisilta tavallisilta taatelin tallaajilta. ihmiset tulevat koskettelemaan tai tarttuvat jopa kiinni. Riemuissaan ihmiset kertovat että olet boom pui ja taputtavat innoissaan käsiään tai vatsaasi. No maassa maan tavalla ja sitä koittaa sitten vaan pitää malttinsa. Seuraavaa Thaimaan matkaa varten olen kyllä ajatellut opetella miten sanotaan thain kielellä surkea ruipelo.

Jomtien beach

Rantakadulla hotellia vastapäätä


Meillä oli hotelli Sea Breeze varattuna 4 yöksi Pattayan Jomtien beachiltä. Hotellin sijainti oli ihan mainio. Rauhallisella paikalla ja ranta oli suoraan vastapäätä tien toisella puolella. Hotelli itsessään ei ollut ihan hintansa arvoinen 36€/yö), mutta kiva allasalue pelasti paljon. Huoneet olivat vähän nuhruiset eikä ihan siisteimmästä päästä. Kurjin oli kuitenkin pesuhuone, missä oli kulahtanut kylpyamme ja lähinnä saastaiselta vaikuttava suihkuverho... Ensimmäisenä paikalle saavuttuamme ei voinut, kuin hämmästellä venäläisten määrää, hotellissa taisimme olla ainoat jonkin muun kansallisuuden edustajat. Kaikki hinnastot, ruokalistat, ohjeistukset ja kyltit yms. olivat venäjäksi, englanniksi ja thaiksi. Ensimmäinen ilta oli aikamoinen järkytys kun taas kerran nälkäkiukussa lähdettiin ruokaa metsästämään ja ensin huomattiin, että allas menee kiinni jo klo 20. Oltiin niin mukavasti jo totuttu myöhäis illan uinteihin ja nyt siis piti tyytyä kapiseen huoneen suihkuun. Kun lopulta päädyttiin erääseen ravintolaan ja ruoka oli ihan hirveää kuraa ja sen päätteeksi pöydän alla salaa lymyillyt kissa sai vahingossa tossustani ja kävi kynsin hampain raatelemaan nilkaani, ajattelin ettei tämä voi olla totta ja mihin me ollaaan oikein tultu...

Seuraava aamu kuitenkin valkeni valoisampana ja hyvät drinksut sekä leppoisa allaselämä teki tehtävänsä. Sitten lähdettiin lavataksilla muutaman kilometrin päähän Pattayan kuuluisimmalle kadulle Walking streetille. Sieltä löytyi hyvää ruokaa ja rauhallista menoa. Eritoten Beer garden vakuutti loistavien näköalojensa ja maukkaan ruokansa puolesta. Vähän turhan kohistu tuo Walkin street oli myös piemeään aikaan. Porukkaa oli ja leidarit pyöri kaduilla. Prostituoituja oli ympäri maailmaa, mutta siellä sai kyllä kuljeksia ihan rauhassa, eikä kukaan tullut tarjoamaan palvelujaan. Kaverin suosituksesta etsittiin The Blues Factory ja siellä olikin hyvä meininki ja loistava live bändi soittamassa rokkia.
Walking street


Lavataksi kyydissä
Lavataksilla pääsi kätevästi paikasta toiseen. Hinnat oli 10 tai 20THB riippuen matkan pituudesta. Hotellilta kylille siirtyminen oli ihan helppo nakki, mutta takaisin pääseminen varsinkin ilta aikaan olikin kinkkisempää. Lavatakseilla on omat reittinsä ja niistä ei oikein ottanut selvää. 150 bahtia maksoi neljältä privaatti kyyti kylille, mutta takaisin päin yritettiin kinuta pahimmillaan 400. Patiskalla on myös mopotaksit tiiviissä käytössä, mutta, ei tulisi mieleenkään hypätä jonkun tuntemattoman mopedin kyytiin ja lähteä kypärättä siihen liikenteeseen..


Kutkuttavan herkullinen pad thai paksuilla nuudeleilla

Maitai ja vaatimaton salaattiEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi lämmittää mieltä kovasti :)