tiistai 20. maaliskuuta 2012

Thaimaassa Part1 , Bangkok

 Terveissii taikamaasta!!!

Toinen Thaimaan matkamme suuntautui Siiaminlahden itä puolelle. Ensimmäinen kohde matkalla oli väistämättä Bangkok. Ensimmäiset mielikuvat Bankokista ovat tuskastuttavan matelevat ruuhkat, joihin törmäsimme matkalla lentokentältä hotellille, mutta siihen se matelu sitten loppuikin ja 3 päivää kului hikisen sykkeen syövereissä. Hotellimme Dang Derm sijaitsi Khaosan roadin toisessa päässä Wat Chana Songkram temppelin puolella. Temppeli on rakennettu 1800-luvulla ja miljöö oli mukavan seesteinen verrattuna räikyviin uudempiin temppelialueisiin. Temppelin läpi pääsi kulkemaan lauttarantaan, mistä kulkee 15 min välein paikallisliikenteen lautta, kiitäen vauhdikkaasti alas jokea, poiketen pysäkeillä puolella ja toisella. 


Lähdimme toisena päivänä käsikopelolla etsimään lauttarantaa tietämättä miten lautat kulkevat ja pääseekö niillä pitemmän matkan vai pitääkö pysäkkien välillä vaihtaa lauttaa. Khaosan roadin läheisyydessä ei kulje skytrain linjaa ja liikkuminen taksilla tuntui jotenkin hankalalta. Päätettiin kuitenkin lähteä koittamaan onneamme ja otettiin päämääräksi MBK ostoskeskus.  Lauttaranta löytyi ja lautalla pääsi suoraan yhdelle skytrain asemalle ja sillä suoraan ostoshelvettiin. MBK on 8 kerroksinen yli 2000 liikkeen kompleksi. Siinä alkoi sitten nälkäkiukkukin pukata päälle ja päädyttiin tosi travellereina Burger kingin tiskille ja väsymyshän sen jälkeen iski. Taisin olla ainut joka porukasta jotain osti ja mukaan päätyi tietty reissun ensimmäiset släpärit. Hotellille päästiin näppärästi kellarikerroksen taksiasemalta mittaritaksin kyydillä.

Wat Arun
Bangkokkia joelta katsottuna 
yösija
maisemia hotellin allasalueelta
Dang Derm hotelli oli kuin virkistävä keidas keskellä infernaalista ihmismerta. Huoneet olivat mukavat ja puhtaat, ei mitään turhaa parameilua vaan kaikki tarvittava ja hintakin sopuisa 28€/yö. Allasalue hotellin katolla oli näköaloineen aikamoinen kokemus. Altaalla pääsi täysin eroon kadun metelistä ja tunnelma vaihtui hissin napin painalluksella äärilaidasta toiseen. Ainoastaan huoneisiin kantautuva taukoamaton kakofonia, mitä kesti  aamuyöhön saakka, saattaisi olla häritsevä tekijä, jos olisi huono uninen. Joko sitä oli niin väsynyt, että uni maistui tai sitten sitä pärräsi aamuun saakka, eikä pään laskeutuessa tyynyyn korvat kuulleet enää mitään.

Näköalaa Grand palacen suuntaan
Hotellin katolla

Khaosan roadin sykkeessä
ihan vaan silmänruokaa

Lähestulkoon taidetta
 Bangkok jäi meiltä hyvin pintapuoliseksi raapaisuksi ja pyörittiin lähinnä siinä Khaosan roadilla ja Banglamphun alueella. Kokemus oli kuitenkin mielenkiintoinen ja melko erikoinen. En osaa sanoa rakastinko vai vihasinko kaupunkia, ehkä molempia vuorotellen. Ehdottomasti parasta oli katukeittiöt ja kanakebab. Täytyy myös myöntää, että parhaat pad thait söin 40 bahtilla Khaosan roadin polttavalla kadulla. Nautin tietyllä tavalla tungoksesta ja visuaalisesta tykityksestä, siitä että voi katsella ihmisiä ja siemailla kylmää drinksiä. Sitten tuleekin se pieni mutta tähän kohtaan. Ensimmäiset lomapäivät, häikäisevän valkoinen nahka ja katukauppiaat... siinä yhdistelmä mikä saa hermon riekaleiksi alta aikayksikön. Kurnuttava puusammakko mummelin myyntiartikkelina ensimmäisen ja toisen kerraan on ihan jees, mutta kun yhden aterian tai juoman aikana sanot jo kymmenennen kerran no thanks ja enää et jaksa sanoa mitään, vaan katselet seinille tai puristat päätäsi vielä parisen kymmentä kertaa lisää... siinä on valmis vääntämään mummuista kebabbia tai pakenemaan paikalta. Viimeisenä päivänä sai onneksi jo liikkua ja syödä rauhassa, kun räväkkä puna antoi väriä iholle. Pelottavin tai hurjin kokemus Bangkokissa oli ehdottomasti tuktuk kyyti pitkin kulmakuntaa. Tämän kaltaisen menopelin kyydissä kuskin lisäksi 3 ei niin pientä ja 1 normi kokoinen ihminen, Bangkokin järjetön liikenne ja mielipuolinen kuski... siinä ei hikikarpalot kuivanneet edes ajoviimassa... Hullu saa olla, mutta ei tyhmä, joten tuktuk kyydit sai jäädä siihen.

Bangkokissa ja Khaosan roadilla oli ehdottomasti paras tarjonta turistikrääsästä; vaatteista, laukuista, jalkineista ym. Jälkeenpäin harmitti, kun tajusi tämän tosiasian ja sen, että ostikset olisi kannattanut hoitaa jo heti alkuunsa. Varsinkin jalkahieronnat olivat kovassa huudossa ja mikäs siinä, kun tunnin rentouttava hieronta maksoi sen 200THB eli n. 5€. Kovasti sitä jaksoi ensimmäiset päivät taas ihmetellä paikallista sähkötyötä. Kun tuota ylempää kuvaakin katsoo, niin ei tarvitse ihmetellä, että taas tämänkin matkan aikana yksi farangi käristyi, olisiko ollut jopa suomalainen... Myös meidän joukosta yksi sai melkoisen tällin hotellin allasalueella puuaidasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi lämmittää mieltä kovasti :)