torstai 18. lokakuuta 2012

Kupei ja purnukoi

Reissusta palattuamme kasvarista löytyi vielä pari lähes kypsää muhkeaa paprikaa ja tomaattiakin saisi vielä käydä keräämässä, ennen, kuin tyhjennän ja pesen koko laitoksen. Pihapuuhasteluihin ei ole ollut oikein tilaisuutta tällä viikolla, kun vettä tulee taukoamatta ja  solkenaan, joten mitäpä sitä tekisi, muuta, kuin kävisi nuohoamassa kirppareita...

Useimmiten se tarve jollekin herää, kun näkee jotain haluttavaa. Nyt kuitenkin meillä on syntynyt ihan oikea tarve pikkuisille kahvikupeille, kun ostettiin taannoin tuo espresso keitin. Kaveri kerää vanhoja Arabian kuppeja ja niitä olen yrittänyt bongailla hänelle aina, kun kirppiksellä on tullut käytyä. Ihastus niihin kuppeihin on herännyt pikkuhiljaa ja kun tarvettakin ilmeni, niin pakkohan se oli ensimmäinen hommata, kun tämä pallokuvioinen söpöläinen sattui eteen. Näitä saman muotoisia kuppeja on Arabialla ainakin kahdella eri  kuviolla, vaalean sinisenä ja keltaisena kumpaakin. Kupit on ilmeisesti 60-luvun tuotantoa ja tämän kukkakuvioisen nimi on Armi. Vinkatkaa ihmeessä, jos joku tietää pallokuvioisen nimen!Sorruin myös tuossa taannoin ostamaan ensimmäisen Riihimäen lasin kotilasi sarjan purnukan ja nyt niitä on jo useampi. Haluaisin tuohon sarekkeen päälle useita eri kokoisia ja värisiä purkkeja. Purkkeja on kolmea kokoa ja ja tuon ruskean ja kirkkaan lisäksi myös vihreää, mutta niitä en ole nähnyt kyllä missään, paitsi äitin maustekaapissa...
Eilen sain vielä kaverilta tuon hurmaavan lasipurkin täynnä ihania vaaleanpunaisia tuikkuja ja nehän sopivat jotenkin kaikki samaan seuraan.


8 kommenttia:

 1. Mun anopilla on kaapit täynnä noita erilaisia 60-luvun kahvikuppeja. Pieniä ja isompia. Ei se tosin niiden nimiä tiedä. Ne on aivan ihania!

  VastaaPoista
 2. Niistä saa niin ihanan ja kesäisen kahvittelukattauksen, kun kaikki kupit on erilaisia. En ollut ikinä osannut edes ajatella, että niinkin voisi tehdä, kunnen kaverin synttäreillä oli kahvipöytä katettu ulos maaseudun rauhaan ja kuppikokoelma otettu käyttöön.

  VastaaPoista
 3. Espresso on parasta kahvia! Nautin juuri kupposen. Kaunis espressokuppi!

  VastaaPoista
 4. No tosiaankin on todella hurmaava keltainen kahvikupponen! Ja purkit myös. Hyvä oivallus tuo purnukan täyttäminen (pinkeillä) tuikuilla: ostin vastaavan purnukan ja ajattelin täyttää sen jollain näteillä paperipäällysteisillä karamelleilla. Eilen tosin kaupassa unohdin niitä ostaa, ja hyvä niin, kynttilät on paljon kalorittomampia ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on keltaista Teemaa kaikki astiat, niin nämä passaa sen puolesta hyvin. Riihimäen purnukoiden täytteenä on reissusta tuotuja mausteita :) Mun mielestä toi kynttiläpurkki on myös mitä mainioin idea ja miten ihanaa, että joku vielä tänä päivänä tuo tuliaisia kylään tullessaan <3

   Poista
 5. Hienoja purnukoita! Taisin just ihastua niihin niin paljon, että täytyy alkaa katselemaan kirppareilla vähän tarkemmin. Tuollaisiinhan voisi sulloa vaikka mitä pikkutavaraakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ne on kyllä kivoja ja tänään sain ensimmäisen vihreän maustepurkki kokoisen :) Niitä on aika usein tyrkyllä kirppareilla ja hinnat vaihtelee kauheesti. Jos löytyy pikku purkki alle 3e ja tuota seuraavaa kokoa alle 6e niin oon tyytyväinen, mutta en mä kyllä yli kymmppiä ala pulittamaan, kuin ehkä niistä suurimmista. Niitäen oo vielälöytänyt joten en tiä mitä mahtavat maksaa..

   Poista

Kommenttisi lämmittää mieltä kovasti :)