maanantai 22. lokakuuta 2012

Rappioromantiikkaa


 Elämäni ensimmäiset makro-objektiivilla otetut kuvat olisivat sitten tässä, tai siis ne harvat, joista saa jotain selvää... Kuvaaminen on kyllä hieno harrastus, kun kameran läpi katsottuna tämäkin aika vuodesta muuttuu ihmeellisen kauniiksi. Mutta ei tuo makron käyttäminen ole kyllä mikään ihan helppo juttu... Miten sitä ihminen voikin niin paljon huojua ja vapista, että tarkennus haluttuun pisteeseen ei tahdo onnistua mitenkään. Sain siis makro-objektiivin lainaksi varsin ystävälliseltä gurultani ja josko tässä vielä muutaman kerran ehtisi treenaamaan, ennen kuin pitää palauttaa se ja sitten ennen seuraavaa matkaa hankkisi oman.

Näihin kuviin tuli jotenkin kivat sävyt. Tällä kertaa en treenannut tuota kuvien muokkkaamista, vaan nämä on ihan luomuja. Tunnistaako kuvista minkä kahden kukan raatoa näissä on kuvattu?

12 kommenttia:

 1. Nämähän on ekoiksi makroiksi loistavia, muistan kun sain omani, niin ajattelin, että ei voi olla totta, siinä piti opetella ihan uusi laji. Välillä vieläkin menee kuvia ihan pilalle ja tarkennus minne sattuu, mutta makrolla saa avattua ihan uudenlaisen maailman, varsinkin kun kuvailee kaikkia pikkuötököitä ulkona :).

  VastaaPoista
 2. Mä yleensä olen hengittämättä...se tietysti kostautuu, jos paljon kuvailee, päänsärkynä :)

  Kivoja kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Määkin koitin olla... Mutta kun se manuaalinen zoomaaminen ei ole ihan hanskassa ni joutuu olemaan nmelko pitkään hengittämättä ;D

   Poista
 3. Kuvissasi on jännää tunnelmaa ja värit ovat kauniit!

  VastaaPoista
 4. Makroilu näyttää niin kivalta puuhalta, olen joulupukkia vihjannut asiasta kesästä lähtien :)

  Veikkaisin, että pelakuu on toinen linssiluteesi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://www.cameranu.nl/en/objectieven/sigma/macro/c129_481 kaveri vinkkasi että oli itse tilannut täältä tuon sigma 50mm objektiivin ja sieltä meinaan minäkin... Pelakuuhan se siinä vetelee viimeisiään ja toinen zombie on Daalia :)

   Poista
 5. Hienot kuvat olet saanut otettua! Taiteenlaji tuokin on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ja vaikea sellainen, sekä varsin koukuttava :)

   Poista
 6. Vau, tosi upeita kuvia! Rappioromantiikka on oikein kuvaava sana, sitä nämä kyllä ovat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä on uhkaavasti jäämässä koko piha rappioromattiseen tilaan, jos ilmat ei ala suosimaan...

   Poista

Kommenttisi lämmittää mieltä kovasti :)