lauantai 27. lokakuuta 2012

Vihreitä ihanuuksia


Ehdin pelastaa pakkasen kourista yhden ruukullisen Pelakuita. Nyt ruukku ilahduttaa vielä tovin tuossa uunin päällä ja saa kukkia hetken, ennen, kuin siirrän sen talvisäilöön autotalliin. Pakkasta oli tänä aamuna lähemmäs -10 ja ulkona on kieltämättä kaunista, kun aurinko paistaa. Kauneutta varjostaa edelleen huoli kaikesta mahdollisesti piloille menneistä jutuista, kuten mm. paikoillaan oleva kasvihuoneen kastelujärjestelmä... No ehkä mä selviän tästä pikkuhiljaa.

Ihanat pienet löydöt kuitenkin ilostuttavat ja tuovat väriä kotiin. Ensimmäinen vihreä Riihimäen lasin purnukka löytyi pikaisella kierroksella Salon Radiokirppikseltä. Kyseinen kirppis on oikein maininnan arvoinen, koska se on hienoin kirpputori, missä olen ikinä käynyt, kerrassaan tyylikäs. Kirpputorin yleisilmeellä on yllättävä vaikutus. Ko.paikassa oli hauskasti niiden ahtaiden hyllyjen sijaan tilavat omat loosit ja kaiken lisäksi paikan kahvila oli vanhoine Arabian kuppeineen ja kalusteineen erittäin hurmaava. Olen sortunut ostamaan myös 0,5l Finelin emalisen kasarin. Kohtuu hinta ja suloinen ulkomuoto mursi päätöksen, etten ala havittelemaan emalisia astioita...

5 kommenttia:

 1. Meikä on heikkona vihreään. Kauniit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vihreä on myös mun kestosuosikki! Siitä on niin paljon variaatioita, mutta ehdottomat kärkisijat menee oliivin vihreälle ja omenan vihreälle.

   Poista
 2. Hyviä löytöjä! Noita vihreitä lasipurkkeja olen kerännyt myös muutaman. Aika harvoin niitä löytyy kirppikseltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan nämä vihreät on kiven alla ja samoin se suurin koko. Pientä ja keskikokoa kyllä tuntuu löytyvän ruskeana ja kirkkaana.

   Poista
 3. Mukavasti korvaavat kesän vihreää nuo vihreät esinelöytösi. Ja pelakuu on ihana, luonnollisesti :)

  Hyvä vinkki tuo Salon Radiokirppis, täytyy käydä katsomassa, kun sinne päin on asiaa!

  VastaaPoista

Kommenttisi lämmittää mieltä kovasti :)