perjantai 26. lokakuuta 2012

Talvi yllätti typeryksen

Inkaliljat 
 Yksi vaivainen pikku pakkasaamu ja seuraava onkin jo tällainen... Tänään piti siirtää kaikki talvehtijat sisälle ja kaivaa miekkaliljojen sipulit maasta... Mä inhoan talvea ja nyt se tuli ja tuhosi kaikki kauniit kukat. Toivottavasti Inkaliljat vielä elpyvät keväällä, eivätkä saaneet tästä lumimyräkästä kuolemantautia. Pieni toivo elää, että vielä mennään plussan puolelle ja saan hommat hoidettua. Autoilijaa tämä ei yllättänyt ja sain hyvillä mielin ajella illalla töistä kotiin, mutta en sitten siinä tajunnut alkaa kantamaan ruukkuja sisälle ja näky oli aamulla lohduton. Tämä on nyt jo ihan ennenkuulumatonta, vastenmielistä ja ahdistavaa... Hei Luontoäiti, nyt on vasta lokakuu!!!!
Siellä ne Daaliat on lumisina kasvihuoneen edustalla

Kukkapenkit vailla sipuleita

Vesiletkut jäässäRuukut tyhjäämättä ja taivasalla


6 kommenttia:

 1. Daalia ja lilja parat! Mun on ollut pakko hoitaa pihahommat ajoissa siihen malliin, ettei pahempia yllätyksiä tule, koska olen satunnainen puutarhuri tämän Helsinki-elämän ohella. Toivottavasti inkaliljat toipuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olenkin niin kaihoisasti katsonut sun siistiä ja hoidettua syyspihaa... Tää puutarhailu, työssä käynti ja säät eivät oikein ole natsanneet yhteen :/

   Poista
 2. No jos se yhtään helpottaa, niin et ole talvi-inhossasi yksin. Täytyy kyllä sanoa, että pari noista aurinkoisista kuvistasi antaa kyllä varsin viehättävän kuvan ko. vuodenajasta :)

  Mutta tosiaan, eiköhän se vielä plussan puolelle käänny ja lumet sulata, pääsee viimeistelemään syyspuuhat. Meilläkin daaliat kituvat käpristyneinä kasvarissa, ja juuri kun odotin, että yksi nuppu saattaisi vielä aueta... p*n marjat mikään enää aukea. Hyvä, jos hengittävät ensi keväänä he(kään).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se ensilumi on yleensä ollut odotettu ja pieni ilon aihekin jopa, mutta nyt se vaan tuli kuukauden puolitoista etuajassa. Saisi tosiaan olla vielä muutaman viikon lämmintä, että ehtis ne sipulit istuttaa!

   Poista
 3. Jopas on talvisen näköistä! Mutta toisaalta kivempi ehkä sillain että kesästä se märkä, harmaa ja kylmä syksyvaihe on mahdollisimman lyhyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä melkein tykkään eniten siitä miten viime talvi meni, eli lumet vasta tammikuussa ja maaliskuussa alkaa jo olla taas sulaa... Sitä edeltävä talvi oli ihan kiduttavan pitkä, kun pysyvä lumi satoi jo marraskuussa ja maaliskuun lopulla oli vielä melkoiset nietokset.

   Poista

Kommenttisi lämmittää mieltä kovasti :)