keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Etsivä löytää!


Siinä se sitten on! Kaikkien näiden kuukausien, aktiivisen ja epätoivoa lähentelevän etsinnän jälkeen ... Toimiston tuoli! En ehkä ollut ajatellut punaista vinyylipintaa, mutta eihän se ole ollenkaan hassumpi. Ylimmässä kuvassa värit on melko kohdallaan ja vastaavat todellisuutta. Tuolin mekanismi on kuitenkin miellyttävän yleisilmeen lisäksi se juttu. Koko illan olen yrittänyt selvitellä tuolin alkuperää ja paljon yhtäläisyyksiä löytyi Billnäsin konttorituoleihin, mutta mitään leimoja ei löytynyt ja istuinosa ei muutenkaan täsmännyt. Sitten jostain vanhasta myynti-ilmoituksesta sain johtolangan Lahden puukalustosta ja sitä kautta alkoi ropisemaan pieniä tiedon jyväsiä. Ihan täsmällistä tietoa en löytänyt, mutta kyseessä on suurella todennäköisyydellä Lahden puukaluston eli nykyisen Iskun tuotantoa oleva vanha työtuoli. Tämä pyörivä ja keinuva kaunotar on luultavasti 1940-luvulta, pääteltynä siitä, että Lahden pk. lopetti Billnäs-tyylisten kalusteiden valmistuksen 50.luvulle siirryttäessä.  Toisaalta taas tuo vinyylipinta puhuisi 50-luvun puolesta. Löysin vain 2 vastaavaa tuolia internetin ihmeellisestä maailmasta ja kaikissa samanlainen verhoilu eri väreissä. Eli voisi kuvitella, että tämä moitteettomassa kunnossa oleva vinyylikangas on alkuperäinen. Kertokaa nyt ihmeessä, jos jollain on jotain tietoakin asiasta, koska mä saatan olla ihan metsässä...
 10 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Passaa passaa ja on vielä aika sopivaa mallia mun levjälle perälle, kun yleensä noi käsinojalliset ei ole niin mukavia ;)

   Poista
 2. Vau, kylläpä on kaunis! Aika helmi löytö :) Mulla oli joskus aikaa sitten pikkuinen nojatuoli hyvin samantapaisella ja -värisellä verhoilulla, mutta se jäi jonnekin matkan varrelle.

  VastaaPoista
 3. Mistä ihmeestä sinä revit noita löytöjä!!!! Minä olen metsästänyt tuollaista tuolia jo iät ja ajat enkä ole vieläkään löytänyt mitään noin hienoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aktiivinen tori.fi ja huuto.netin kyttääminen tuottaa joskus tulosta :) Tässäkin kävi tuuri, kun on torista sen löysin ja Jyväskylä sijaintina ja nouto ainut vaihtoehto, mutta isäntä oli liikkeellä sillä suunnalla niin saatiin tuoli Turkuun :D Kerran olen kirppiksellä nähnyt vähän saman tyylisen ja antiikkikaupassa oli useampia saman tyylisiä, mutta hinta kolminkertainen tähän verrattuna.

   Poista
 4. täältä löytyy yksi samanlainen, nyt valkoiseksi maalattu...

  VastaaPoista
 5. Moikka! Sopiiko kysyä paljonko maksoitte tuolista? Pohdin samanlaisen ostamista, mutta hinta vaikutti vähän isolta. Voisitko vaikka lähettää vastauksen sähköpostiini? Mielelläni kuulisin jos sinulla on muuta tietoa tuolista. Sähköposti on contact (a) psedit.me

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://susuihanpihalla.blogspot.fi/2013/01/menneisyys-paljastui.html tuolla on tietoa tuolista enemmän ja hinta oli 170€, mikä oli todella alhainen kuntoon nähden ja siihen, mitä niistä pyydetään yleensä.

   Poista

Kommenttisi lämmittää mieltä kovasti :)