keskiviikko 1. toukokuuta 2013

kukkapenkki


Viime kesänä alkuun pantu kukkapenkki sai kuorikatteen ja olen muutenkin pörrännyt aktiivisesti sen ympärillä tarkkailemassa mitä maasta nousee. Pientä pettymystä on ilmassa, koska näyttäisi, että ainakin 2 viidestä pionista on täysin elottomaia ja muutama keijunkukka on myös nääntynyt talven aikana. Pintaan puskee jos jonkin näköistä sipulikukan tiittanaa ja joku rontti on käynyt rouskuttlemassakin niitä. Kiusana on myös räksät, jotka pyyhältävät aamuisin kuopimaan katteita ja levittävät ne pitkin nurmikkoa. No toivon mukaan naapurin kissa suorittaa luonnollista harvennusta.

Krookukset ovatkin nyt kaikki kukassa ja en muistanutkaan, että olin istuttanut tuollaista lilaakin. Valkoiset krookukset ovat miniatyyri kokoa ja vain muutaman sentin korkuisia.


7 kommenttia:

 1. Mullakin non noita valkoisia, tänään näin ne, kun olivat nostaneet itsensä kananverkkohäkkyrän sisällä ylös mullasta ja avanneet terälehtensä. Myöhästyin kameran kanssa, kun en ollut aurinkoisimpana hetkenä kuvaamassa niitä. Painuivat aika äkkiä takaisin suppuun. Ja tosi minejä ovat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli vieraita, kun huomasin, että nuo violetit ovat avautuneet ja piti kesken kaiken lähteä kameran kanssa kirmailemaan, että sain kuvan :D

   Poista
 2. Myös meillä on minikrookuksia. Jännästä nousivat pelkkänä nuppuna suoraan mullasta ilman lehtiä lainkaan. Suuremmat krookukset nostivat ensin lehtensä ja vasta sitten kukkanuput..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luulin, että nää on huonon paikan takia kitukasvuisia... eivät siis ole :D

   Poista
 3. Susanna, nice crocuses!
  I'm glad the spring came to your place.
  Nadezda
  Saint Petersburg
  http://northern-garden.blogspot.com/

  VastaaPoista
 4. Thank you Nadezda! I´m really, really glad too :D

  VastaaPoista
 5. Kauniit krokukset. Meidän tulpuille kävi aikanaan Sipoossa samalla tavalla. Rusakot olivat silloin asialla.

  VastaaPoista

Kommenttisi lämmittää mieltä kovasti :)