sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Pihakierros

 Kukkaloistoa odotettavissa tulppaanipenkissä...
 Eilinen meni suunnitelmien mukaisesti pihalla ahertaen. Nyt on talven jäljet siivottu ja aika alkaa toteuttaa suunnitelmia... Ja niitähän on, kun olisi vaan aikaa ja rahaa toteutukseenkin.

Idänsinilijat kukkivat taas uskollisesti ihanana sinisenä pilvenä terijoensalavan alla. Salavaa pitäisi leikellä, koska oksat tulevat niin raskaiksi, että painuvat maahan saakka täydessä lehdessä ollessaan ja siinä ympärillä ja alla on vaikeaa häärätä sen takia.

Pihan perimmäisessä kulmauksessa kukkii taas ikivanhat narsissit ja niitä pitää oikein lähteä aina katselemaan paikanpäälle. Olen jonkun kerran yrittänyt siirtää niitä lähemmäs nykyistä pihaa, mutta huonolla menestyksellä. Siirtoa ei pysty tekemään syksyllä, kun kaikki on niin umpeen kasvanutta ja läpitunkematonta rämeikköä. En sitten tiedä mikä olisi järkevä ratkaisu...


Vanhan puutarhan puolella on valtavasti onkaloita ja kaikki ojanpientareet ovat myyrien mylläämiä. Luultavasti kyseessä on vesimyyrä, koska kekoja ei ole havaittavissa. Näin paljon onkaloita ei ole ollut koskaan ja pelkään, että tämä enteilee ennätyksellistä kyykesää.. Eilen alkoi taas eloonjäämistaistelu ja minä johdan 1-0. En ymmärrä miksi niiden käärmeiden on tungettava ihan tähän etupihalle ja kokoajan joutuu hysteerisenä valvomaan koiria. Miten mukavaa se olisi, kun voisi vaan puuhastella itse pihalla ja karvakorvat voisivat puuhastella omiaan siinä ohessa. 

 Pihalla olisi kyllä tosiaan tilaa toteuttaa jos jonkinlaista maisemarakennelmaa...10 kommenttia:

 1. Idänsinililjat, voisin vaikka vannoa niitä istuttaneeni, mutta en kyllä muista ko. kasveja nähneeni tällä tontilla. Ovat kyllä hienoja ja tuo väri on upea!

  Meillä ei tulppaanit vielä noin pitkällä ole, vasta lehteä puskevat esiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä kuvatut pikkuliljat on tontin muinaisjäänteitä, kuten narsissitkin, eli en ole niitä itse istuttanut. Toiseen paikkaan niitä pari vuotta takaperin kyllä istutin, mutta siellä on vain pari hassua kukkaa... onkohan se jotenkin nirso kasvupaikan suhteen!?

   Poista
 2. Upea, jättikokoinen piha sulla. Mutta käärmeet ovat karseita, en yhtään tykkää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä on nurmikenttää koirien telmiä, kun ei vaan tarttis aina niitä lieroja pelätä :/

   Poista
 3. Oho, onpas teidän pihalla lääniä :) Tuonnehan tosiaan vuosien mittaan saa toteutettua kaikenlaista, ja unelmia pitää aina olla, vaikkei kaikkea voisikaan toteuttaaa! Komeat narsissit, meillä mökillä vasta tunkevat lehtiä ylös maasta. Vähän sama pulma täällä, että vuorokaudessa tuntuu olevan liian vähän tunteja tällä hetkellä...parveketta pitäisi fiksailla, taimien karaisu käynnissä, osa pitäisi vielä koulia, osa on vasta idätyksessä ja mökille pitäisi myös ehtiä puutarhahommeleihin. Mutta ei valiteta nyt, tätähän sitä on odotettu koko pitkä, pimeä talvi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puolen hehtaarin tontti, mistä jouduttiin valitettavasti kaatamaan melkein kaikki kamalassa kunnossa ollut kuusimetsää näyttelevä näreikkö... pitäisi varmaan jotain puuta istuttaa tuohon nurmikentälle, jos vaikka sillä saisi pientä jäsentelyä tuolle läänille. Meillä on myös terassin fiksailu edessä ja ihan järjettömän pitkä todo-lista seinällä...

   Poista
 4. Voi hitsi tota sun käärmeongelmaasi. Veljellä mökillä ihan sama. Liikun siellä aina kumikengät jalassa ja koiria ei voi pitää kuin keskellä pihaa.

  Todella kauniita kukkakuvia oot napsinut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen epätoivoisesti yrittänyt etsiä jotain karkotuskeinoja, mutta ei sellasia ole :( Ainut keino on harventaminen.. Mä kuljen kyllä ite jatkossakin släpärit jalassa, kuten tuonakin päivänä, mutta kyllä sitä saa tarkkaan katsoa mihin kätensä lykkää!

   Poista
 5. Sun pitäisi jostain haalia siilejä. Nehän syövät käärmeitä...Sulla on niin iso tontti, että tuossa voi vaikka jalkapalloa pelata. Kuin puhdas arkki, johon voi laatia vaikka mitä tai nauttia vain tilasta ja hienosta nurmikosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siilit olisi niin ihania!!! Mutta mä olen eläessäni nähnyt kerran sellaisen söpiksen luonnossa, joten ei mitään hajua mistä niitä voisi löytää ja siirtoistuttaa tänne... Piha on todellakin, kuin tyhjä kangas... niin houkuttelva ja samalla kauhistuttava, kuten tiedät :)

   Poista

Kommenttisi lämmittää mieltä kovasti :)