maanantai 27. toukokuuta 2013

Queen of Night


"Jotain lilankin sävyisiä tulppaanin sipuleita olen sinne maahan näköjään lykkinyt" ajattelin muutama päivä takaperin, kun viimeisenä avautumisvuoroaan odotteli ihmeellisen kauniiksi Queen of Nightiksi paljastunut mustiin tulppaaneihin lukeutuva  kummajainen. Miten mä olenkin tällaisia osannut tilata, ovat meinaan ihan järkyttävän hienoja! Näitä on pakko saada lisää ja ehkä keltaisten kanssa yhditettynä voisivat saada melkoisen wow-efektin aikaiseksi...

Elämänin ensimmäinen ihan oikea kukkapenkki alkaa näyttää oikeinkin kivalta ja rehevöityy päiväpäivältä. Sinne on odotettavissa kahteen pioniin kukatkin kumpaankin!! Mulla ei ole pionit kukkineet vielä ikinä, vaikka mielestäni ihan oikein ne olen istuttanut juurenkaula pinnalle. Nämä viime kesäiset istutin kyllä todella pintaan, joten oliskohan ne muutamien kesien takaiset sittenkin liian syvällä.. Pioneja on kaikkian 9 ja on se nyt surkiaa, etteivät suostu kukkaan. Onko sitä kukintaa odotettavissa ikinä, vai kaivanko ylös ja istutan uudelleen ja odottelen taas muutaman vuoden josko suostuisivat kukkimaan??

12 kommenttia:

 1. You have such beautful tulips in the garden. I love the 'queen of nght', it's one of my favourites.
  Marian

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks Marian :) it´s totaly new color, but I love it already!

   Poista
 2. Kokemukseni mukaan uudella pionilla voi mennä hyvin kolme vuotta ennen kuin se kukkii. Mutta vauhtiin päästyään se ei sitten lopetakaan :) Tänään juuri ihastelin pionia, jonka olen jakanut emokasvista, se kukkii oikein runsaana vaikka mietti ensin pitkän aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin olen ymmärtänyt myös, mutta kun se odottavan aika on niin pitkä ja epävarmuus kalvaa... ;)

   Poista
 3. Upeat tulppaanit! Hieno kukkapenkki. Sehän se on, kun ei jaksaisi odottaa.. Mullakin menee varmaan vuosia, että tänä kesänä tekemäni kukkapenkki on joskus vielä rehevä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä perustin tuon viime kesänä nurmikolle istutettujen keijuangervojen umpärille, kun ruohon leikkuu oli niin hankalaa niiden ympäriltä. Siirtelin isoja kuunliljoja ja kurjenmiekatuppaan tuohon, kun se odottaminen ei ole ihan mun suurimpia hyveitä ;)

   Poista
 4. Oikea draamakuningatar tuo tulppaani...väri on cool, ryhti ylväs ja kukka iso ja vaikuttavan kaunis!

  Sarah Bernhardt -pioni on juronut mulla mökillä jo ainakin kolme vuotta. Tekee kyllä nuput, mutta ne aina kuivuvat kasaan. Syytä en tiedä. Pitäisi olla istutettu kaikkien sääntöjen mukaisesti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, voi ei, voi voi!! Onko tässä siis vielä sekin mahdollisuus, että nuput ei aukene o.O Sarah B:tä mullakin on useampikin kappale ja itseasiassa juuri ne jotka ei kuki...

   Poista
 5. Ihania tulppaaneja ja koko kukkapenkkisi näyttää oikein kivalta. Pioneista en tiedä mitään, oon saanut itteni pysyyn niistä erossa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja aika jännä, kun olisin ihan voinut kuvitella, että sulla kukkii upeat pionipuskat pihalla :)

   Poista
 6. Mulla on tuota samaa yön kuningatarta, on muuten todella upea näky! Seuranaan sillä on pinkkejä ja valkoisia tulppaaneja, nekin sopivat aika kivasti vierekkäin, mutta keltainen tai joku muu oikein räväkkä sävy olisi tosiaan aika mahti :)

  Ihanan runsaalta näyttää penkkisi, ja niin kesäiseltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Violetti pinkki valkea värikoodi on yksi mun mieleisimmistä! Kolmen värin sekoitus on kyllä ihan ehdottoman hyvän näköinen tulppaanien kohdalla.

   Poista

Kommenttisi lämmittää mieltä kovasti :)