torstai 11. heinäkuuta 2013

Kukkivat

Kyllä se odottaminen palkitaan... Edinbugh daalia kukkii todella näyttävästi ja toivottavasti pitkään!


Tämän näköistä  daaliaa en ole kyllä multiin laittanut, mutta saattaa olla Garden Princess? pussin kuvassa se oli keltainen pääväriltään ja tässä on nyt enemmänkin värit päinvastoin... Kaunis se kuitenkin on, joten mitäs sen sitten väliä. 
Sormustinkukat ovat ilostuttaneet pitkään tuossa metsän reunassa. Puolentoista vuoden odotus palkittiin vihdoin. Kiitos Niinalle näistä kaunottarista! 


 Buff pixie oli ensimmäinen kukkaan ehtinyt lilja. Näissähän oli jo nuputkin valmiina, kun alkukesästä istutin alennus sipuleita. Kaikki lähtivät hyvin kasvamaan, mutta suurin osa pudotti nuppunsa. Ensi kesänä toivottavasti sitten saadaan ihailla kunnolla näitä pieniä aurinkoja. Nämähän ovat tosi matalaia, ehkä vain 20-30cm korkeita, eikä tällaisia mini liljoja ole mulla ennen ollutkaan. 

7 kommenttia:

 1. Oi-joi-joi, miten upeat daaliat sulla on!! Kerrassaan hienot :) Mä raahasin juurakoita englannista ja kaksi laitoin itse multiin -tuloksetta :(
  Mulla on myös tuo Buff Pixie, mutta kukki jo parisen viikkoa sitten. Ihan kiva, kun on niin matala.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmituksen paikka, että silleen menivät sitten pettämään lupauksensa :/ Mikäköhän niissä sitten on ollut!?

   Poista
 2. Ihanat daaliat. Mulla on niitä eka kerran. Kasvatin juurakoista. Laitan kyllä ensi kesänäkin, sillä ovat upeita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli viime kesänä ensimmäinen yksi ainukainen juurakosta kasvatettu ja jäin heti koukkuun :)

   Poista
 3. Voi mitä daalioita! Ja sormustinkukkia, ja tuo liljakin!! Hurjan kaunista on :) Koskahan mun daaliat haluaisivat kukkia..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Daaliat antavat kyllä oikein diivoina odotuttaa itseään... Mullakin on vielä pari missä ei ole nupuista tietoakaan, vaikka kaikkion samaan aikaan laitettu multiin..

   Poista
 4. Oijoi, kyllä ovat upeita daaliasi! Käsittämättömiä, hienoja väriyhdistelmiä niistä on saatukin jalostettua, ja kukan kokokin on silti reilu. Vain talvisäilytys tuottaa probleemia tilanpuutteen takia – vaikka hinnan takia ei kyllä tarvitsisi sitä pähkinää purtavakseen ottaa. Ihanista daalioista ei vaan raaski luopua :)

  VastaaPoista

Kommenttisi lämmittää mieltä kovasti :)