keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

Loman aikana


Loman aikana ja oikeastaan koko kesän aikana kasvihuoneen hoito on jäänyt hiukan retuperälle... Kastelujärjestelmän ansiosta siellä ei tarvitse niin kauhean usein käydä ja osa varkaista on päässyt kasvamaan isoiksi sivuhaaroiksi ja tuloksena on kauhea viidakko. Tänään siis tehtävälistalla latvomista ja karsimista kovalla kädellä. 


Tigerellaan on tullut runsaasti raakileita 

 Gardener´s delightin muutama taimi on kokenut jonkin mutaation ja kukkatertut ovat todella erikoisen näköisiä miljoonahörhelöitä...

Yksi Tigerella on myös rohmunnut ilmeisesti juurensa suoraan lannoitevarastoon, koska lehdet ovat kippuraiset ja tummat. Samassa säkissä kasvavat kaksi muuta taimea ovat ihan normaaleja. Tuoksuherne on venähtänyt mielettömän kokoiseksi pensaaksi tuossa kasvarin oven pielessä ja aloittelee kukintaansa. 

 Loman suurin suoritus oli hedelmäpuiden istutus, mistä olenkin puhunut pitkään. Nämä Chokoladnajat eli suklaakirsikat olivat melko helppoja istuttaa, kun tuossa kohtaa on aika paksu kerros multaa. 

 Toisin oli näiden kanssa... Multaa n. 10cm ja sen alla teräsbetonia muistuttavaa kivenmurikoilla ryyditettyä tinasavea.... Onneksi loppui puhti kesken ja siten alkoi muutaman päivän sateet ja savi hieman pehmeni. Siinä ne sitten ovat, mutta ei todellakaan missään 80cm syvässä istutuskuopassa, kuten ohjeistettiin... Etummaisena on Pekka syysomena ja taaempana Elokuun päärynä ja Aunen päärynä. 


Siinä vielä lähempää suloistakin suloisemmat tuoksuherneet...

10 kommenttia:

 1. Kauniilta näyttää :) Mulla on myös kasvarissa tomaatit vallalla, mutta ei sentään tuollaisia kukkaterttuja, puhumattakaan raakileista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on jo aika paljon pien pieniä raakileita ja yhden kypsän Sun goldin olen jo maiskutellut parempiin suihin :)

   Poista
 2. Ihana kasvihuone. Sä olet kyllä oikea viherpeukalo...

  VastaaPoista
 3. Kaunista. Käyn parin viikon välein läpi tomaattien taimet. Mulla ne ovat kamalannäköisiä, harvalehtisiä ja vähän vinoon kasvaneita. Harvat lehdet, koska karsin niitä rankalla kädellä, jotta tomaatit ehtisivät kypsyä. Vinoja, kosken huomannut laittaa niille ajoissa tukia ja ehtivät kasvaa jos jonkinlaisella käppyrälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo pakkohan niitä on karsia... Vietin eilen 2h karsien lehtiä ja varkaita sekä latvoen ylimääräisiä haaroja. Pitäisi kyllä tulla kunnon sato, ellei mikään tauti tai tuholainen iske.

   Poista
 4. Johan sulla on varsinainen tomskuviidakko :) Machete-veitsi mukaan, kun tuonne lähdet, heh! Kivaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin lähes läpitunkematon sellainen... Nyt alkaa taas muistuttaa hoidettua kasvihuonetta ja löytyi ne chilit ja paprikatkin sieltä keskeltä :D

   Poista
 5. No ohhoh, onpa tuolla GD:lla tosiaan valtava kukkaterttu! Jos jokaisesta nupusta tulisi tomaatti, tuo oksa vaatisi jonkun spesiaalituen :) Hienoa tomskukasvustoa, nätit Tigerellat tulossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun tietäis mitä ihmettä siinäkin on tapahtunut...

   Poista

Kommenttisi lämmittää mieltä kovasti :)