lauantai 8. helmikuuta 2014

Kamera


Pitkään ja hartaasti mietitty ja harkittu kamera on vihdoin minun. Koko valtava tarve uuteen kameraan heräsi matkustamiseen liittyvistä seikoista. Onhan se nyt hankalaa kantaa mukanaan normaalin kokoista järjestelmäkameraa ja rinkastakin se vie ihan valtavasti tilaa... No selityksiä selityksiä, mutta ehkä kaikkein tärkein seikka oli se, että kun on tottunut järkkärilaatuiseen kuvaan, niin vedenalainen kuvaus pokkarilla aiheuttaa ylitsepääsemättömän ketutuksen.

Etsintöjen jälkeen kävi selväksi, ettei Nikoniin saa kunnollista sukelluskoteloa, joten menin ja myin Nikonin sekä vesipokkarini. Olympuksen pen malleihin löytyi sukelluskotelot ja Rajala cameralta sain loistavan tarjouksen kotelosta sekä kamerasta kahdella objektiivilla. Kameran valinta ei kyllä ollut mikään helppo tehtävä! Lisäksi kirveli koteloiden suolainen hinta. Sukelluskotelo maksoi melkoisen matkan ennemmän, kuin itse kamera...

Kamera on täydellisen pieni ja näpsäkkä kooltaan, mutta sukelluskotelo on ihan valtavan kokoinen mötikkä ja painaakin varmaan kilon jos ei kaksi... että se sitten siitä tilan säästämisestä matkoilla. Viimeiseksi vielä tilasin varsin käytännöllisen Gollan kameralaukun, mihin juuri ja juuri mahtuu kamera ja pari objektiivia. Laukku menee mukavasti käsilaukuun, niin ei tarvitse pitää kameraa missään villasukan tai huivin sisällä saati kuskata kahta laukkua olalla.

Nyt sitten pitää harjoitella kameran käyttöä ja kaverilta saatu jalustakin on ensimmäisiä kertoja ollut kokeilussa. Ei malttaisi mitenkään odottaa, että pääsee pulahtamaan Andamaanienmereen...


7 kommenttia:

 1. Missä on tuollainen meri? En ole ikinä ennen kuullutkaan! Kallis investointi, mutta varmaan hyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on alue Intian valtameressä siinä Thaimaan länsirannikon alueella, eli Krabille päin taas suunnataan :) Kallis oli investointi, mutta onneksi sain vanhat myytyä ja pukilta vähän rahaa,, niin ei iskenyt konkurssi :)

   Poista
 2. Mulla on sama kamera, mutta ei tietystikään noita härpäkkeitä. Lisävarusteena vain yksi putki. Tykkään kamerasta :) Varmasti olet sinäkin tyytyväinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen olen, nyt jo, vaikka vasta tässä sisällä on tullut testailtua :)

   Poista
 3. Mulla on ollut Olympuksen Pen noin 1,5 vuotta ja olen ollut tyytyväinen. Näppärän kokoinen ja mahtuu vaikka käsilaukkuun. Päivitin sitä hetki sitten uudella valovoimaisemmalla objektiivilla, kun en ollut kovinkaan tyytyväinen mukana tulleeseen näin hämärällä kuvatessa. Vielä en mikään mestari ole sillä kuvaamisessa ja usein tulee vieläkin otettua ihan vaan automaatilla kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on kaverilta lainassa myös sellainen valovoimaisempi objektiivi ja se on kyllä ollut hyvä sisällä kuvatessa! Pitäis nyt vaan itsekin perehtyä ja opetella käyttämään niitä säätöjä, kun helposti sitä jämähtää vaan automaatti asetukseen...

   Poista
 4. Ootteko menossa andamaaneille? Mun oli tarkoitus mennä, mutta aika ei riittänyt intian matkalla... Mites yhteistyö kameran kanssa on lähtenyt alkuun?

  VastaaPoista

Kommenttisi lämmittää mieltä kovasti :)