keskiviikko 8. lokakuuta 2014

Symboleja

Joskus on aika uudistaa vanhaa ja eilen yksi prosessi tuli päätökseensä. Piakoin olisi tullut 20 vuotta täyteen yhteiseloa pienen, ruman pentagrammini kanssa. Pentagrammi on monissa kulttuureissa ja uskonnoissa käytetty symboli. Kristityille se on edustanut  mm. Jeesuksen viittä haavaa, viittä aistia ja viittä ritarihyvettä. Sittemmin se on tullut tunnetuksi vähän synkemmissä yhteyksissä. 

Symbolia on käytetty myös taolaisuudessa ja juutalaisuudessa, mutta itse koen sen ehkä ennen kaikkea pakanallisena sybolina, mikä liittyy luonnon palvontaan. Itselleni se merkitsee elementtejä maa, ilma, tuli ja vesi sekä viidettä ylintä kärkeä sielua. Se symboloi myös naiseutta ja pentagrammin osien suhteesta löytyy kultainen leikkaus. 

Aika monta vuotta tässä on tullut mietiskeltyä, että pentagrammi joutaisi jo kokea jonkilaista muutosta ja pikkuhiljaa se ajatus on kytenyt lopputulokseensa. Mandalahan siitä tietenkin pitää tehdä ja luonnos syntyi yllättävänkin helposti. Rakastan mandaloiden piirtämistä ja kaikki luentopaperit ja kokousten esityslistat ja muistiinpanopaperit ovat täynä niitä. Mandala on myös pentagrammin tavoin monissa kulttuureissa ja uskonnoissa käytetty muoto. Mandala on yleisnimitys geometriselle kuviolle mikä symboloi maailmankaikkeutta ja harmoniaa. "Mandalan keskipisteenä on Elämänkukan symboli, joka kuvastaa koko maailmankaikkeutta ja sen syntyä, eräänlaista alkuääntä ja -kuvaa. Pienestä kukasta syntyy kaikki ja kaikkeus; koko valtava, monimutkainen rakennelma saa siitä alkunsa." Toinen pitkään kytenyt muutos on myös liikahtanut hivenen eteenpäin. Muutama luonnos peitekuvasta on tehty ja tekijään käyty tekemässä tuttavuutta. 


Lootuksen kukka tulee peittämään tämän 18 vuotiaana salaa yläselkään ottamani silmän. Ai kauhia, kun oikein alkaa naurattamaan, kun tuota katsoo.. kaikkea sitä ihminen hienona on pitänytkin :D Tuota ei ole vuosien aikana kovinkaan montaa kertaa tullut katsottua sijaintinsa takia. No jospa tämä uusi kuva sitten kestäsi lopun elämää, eikä kaipaisi muuta, kuin pientä terävöintiä joskus eläkeiän kynnyksellä. Lootus tulee olemaan värillinen ja kokonaisuudesta tulee aika paljon laajempi, kuin pelkkä kukka, mutta siitä sitten joskus myöhemmin. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi lämmittää mieltä kovasti :)