maanantai 6. lokakuuta 2014

Syysistutukset


Täysin poikkeuksellisesti viime kesänä meillä jäi kokonaan kesäkukat laittamatta. Keväiset orvokit rehottivat läpi kesän ja suurin osa ruukuista ammotti tyhjyyttään. Ruukkujen seuraksi ilmaantui tuollainen maitotonkka tuossa loppukesällä isännän toimesta. Tyyppi oli laittanut kerrankin korvan taa pulinani ja bongannut ohi ajaessaan jostain pihakirppikseltä tämän. Vielä pitäisi ensi kesäksi löytää yksi pienempi...


Kun kerran kesäkukat jäi välistä, niin panostetaan sitten syyksyyn vähän paremmin. Tuollaisen kauniin ruskan saa muuten muraattiin aikaiseksi, kun ei kastele raukkaa ollenkaan... Viime syksynä jäi sipulikukat istuttamatta ja kevään kukkijoita oli vähän hintsusti. Koitetaan nyt sitten paikata sitä ja latoa sipulaa maahan oikein urakalla. Sain jo istutettua tuohon terassin edustalle 50 krookuksen sipulia. Voikukkakaira toimi aika oivana välineenä pikkusipuleita nurmikolle istutettaessa.

 Plantagenista lähti mukaan pitkälti toistasataa sipulia ja krookusten lisäksi sain jo istutettua vaalenapunaiset tulppaanit sekaisin kirjopikarililjojen kanssa tuohon kukkapenkin etualalle. Jos oikein ahkeraksi heittäytyisi ja tekisi vielä tässä vapaapäivien aikana uuden sipulikukkapenkin, mitä olen koko kesän suunnitelut... Pitäisi siirtää muutamat liljan sipulitkin siihen, kun niiden nykyiset kasvupaikat, eivät ole kovinkaan hyvät. 


4 kommenttia:

 1. Kauniita istutuksia olet laittanut! Siis mitäh, pitääkö niitä muka kastellakin... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus ja jouluna, jso meikäläisestä ottaa mallia :D

   Poista
 2. Upeat istutukset. Mulla vielä kukkivat kesäkukat laatikoissa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten voi kukkia!? Meillä on ollut pakkasta ja kaikkea..

   Poista

Kommenttisi lämmittää mieltä kovasti :)