torstai 9. elokuuta 2012

Kukkapenkki osa1


 Viime kesänä alkoi ruohon leikkuu mennä hankalaksi näiden meidän Keijuangervojen ympäriltä, kun pensaat ottivat kasvupurähdyksen. Pensaat on istutettu suodatuskentän maisemoinniksi ja kaivon kannet ne onkin peittäneet hyvin. Ajatus puskien yhdistämiseksi lähti kytemään ja nyt vihdoin sain kipinän tarttua toimeen. Kiitos inspiraation lähteenä toimiville seuraamieni puutarhablogien pitäjille! Pioneja oli ehdottomasti saatava ja kaikki muu rakentuu sitten niiden ja Keijuangervojen ympärille. Kaikki etenee taas minulle tyypilliseen suurpiirteiseen tapaan... Hiukan sentään tutkailin etukäteen pitääkö kasvit happamasta vai kalkitusta maasta ja sen mukaan sijoittelen sitten niitä. Tosin siinäkin nyt sitten tuli ongelma vastaan, kun ensin luin, että Pionit viihtyvät happamassa ja jopa Alppiruusujen seurassa. No ei muuta, kuin turvetta kehiin ja seuraava tieto olikin, että ei missään nimessä turvetta... Turpeessa ne nut joka tapauksessa on, mutta alempana on saviperäisempää maata, joten toivottavasti kompromissi toimii. kiinanpioneja on kolmea laatua: Pari Kansasta, pari Jadwigaa ja yksi A.Fleming.
Pioneja ei löytynyt enää muualta, kuin Plantagenista ja järkyttävää riistohintaa sai maksaa aika huonon näköisistä taimista. Prismasta olisi saanut puolet halvemmalla, mutta sieltä oli jo kaikki loppu tässä vaiheessa kesää.

 Pionien lisäksi riisto Plantagenista tuli mukaan Keijunkukkia, mitkä kuuluvat myös suosikki perennoihini. Ihastuin alla olevaan Marmalade lajikkeeseen ja sen hauskan värisiin lehtiin. Järkyttävä 13€/taimi oli ehkä jotenkin ymmärrettävissä näiden kohdalla, koska ovat todella isoja ja hyväkuntoisia. Onneksi niillä on Plantagenissa se takuu, joten jos pionit eivät lähde keväällä kasvuun niin kiikutan juuripaakut sinne takaisin. Tosin pakkasvaurion piikkiin ne varmaan laittaa siinäkin tapauksessa...
Syyshortensia on myös uusi ostettu taimi, mutta kaikki muu kukkapenkkiin päätyvä siirtyy muualta pihasta. Meillä löytyy näitä ei niin hyvin paikoillaan viihtyviä kukkia siletä täältä, joten kokeillaan niitä tässä. Kuunliljaa ja päivänliljaa on jo siirtynyt, sekä yksi keijunkukka. Jostain syystä tuo yksi sinikuunlilja on ihan kellastunut ja vieressä kasvanut samanmoinen on ihan paraatikunnossa!? Katsotaan kuoleeko koko rontti..

Keijunkukka Marmalade


Onneton pioni
Keijunkukka Fire Chief


Syyshortensia
Katetta vaille valmista päätyä
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi lämmittää mieltä kovasti :)