maanantai 20. elokuuta 2012

Pariutumisia

 Kirpparikierros tuotti taas satoa eli otsikko ei viittaa sen mielenkiintoisempaan, kuin löytämiini lyhtyyn ja lasipurkkiin... Olen saanut lahjaksi muutama vuosi takaperin suuremman rottinkilyhdyn, enkä tiennyt siitä olevan pienempääkin versiota. Siinä se kuitenkin pönötti hyllyssä ja hintana muutama euro.
Mutta sitten se oikea löytö: Vanha pieni puhaltamalla tehty lasipurkki. Meille on muistaakseni anopin kautta päätynyt suolakurkkujen mukana tuo isompi samanlainen ja se on ollut jotenkin tosi ihastuttava. Näitä on tullut silmäiltyä ja jonkin verran niitä on tarjolla erikokoisina. Hinnat on pyörineet 15-40€ välillä, koosta riippumatta. Purkit saattaa olla lähemmäs 100 vuotiaita ja kurkkasin parin antiikkiliikkeen tarjontaa ko. purkeista ja niistähän pyydetään jopa 80€... Pikkuinen purnukkani maksoi 1,90€! Jei!! Paljonhan ihmiset keräilevät niitä Riihimäen ja Karhulan lasitölkkejä ja sen kyllä huomaa hinnoista, kun tuolla kirppiksillä kiertää. Täytynee alkaa harkita, josko näistä puhalletuista, joista pidän enemmän, raaskisi maksaakin jonkin verran, kun ovat ainakin vielä samoissa hinnoissa karhujen ja ilvesten kanssa, mutta oikeasti arvokkaampia...
Vasemmalla alhaalla oleva pieni lasikupu oli ihan heräteostos, kun en ole tuollaisia juuri missään nähnyt ja kuinka kiva sen alla on sitten juurruttaa jotain herkkää pikku pistokasta.


2 kommenttia:

  1. Minä olen heikkona kaikkeen värilliseen lasiin. Ovat vain hitsin kalliita kirppiksilläkin nykyään. Alkukesästä kiertelin tuolla Hietalahden kirppiksellä ja ei mun enää kannattanut sieltä ihanan limen vihreitä maljakoita hankkia. Vielä parikymmentä vuotta sitten kannatti... Taidan olla jo vanha!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo mä olen ollut ihan pöyristynyt, kun oon nyt tämän kesän aikana tututustunut tähän kirppishommaan... Ihmiset ahneuksissaan kiskovat järkyttäviä hintoja kaikesta missä vaan suinkin lukee Arabia tai on yleisemmin ihmisten keräilyn kohteena, kuten juuri nuo lasikipot ja varsinkin emaliastiat. Oikeitten löytöjen tekeminen on tosi vaikeeta, kun mä luulen monien kirppareiden pitäjien ostavan heti päältä kaiken parhaan ja sitten ne on ylihinnoiteltuna uudelleen myytävänä. Tuota lasikippoakin ostaessa myyjän naama oli vähän venahtaneen oloinen ja sitä käytiin oikein tarkistamassa, että 1,90 on oikea hinta..

      Poista

Kommenttisi lämmittää mieltä kovasti :)