tiistai 7. elokuuta 2012

Makustelua ja makoilua


Ylempänä Black Cherry ja alempi tavallinen kirsikkatomaatti
 Päästiin maistamaan ensimmäinen Black Cherry! Siis ensimmäinen itse siemenestä saakka kasvatettu tomaatti!! Pienen arpomisen jälkeen päätin, että nyt se on kypsä. En ollut ihan varma miten tummaksi sen pitäisi muuttua, mutta tämä yksilö oli ainakin syöntikunnossa tuon värisenä (ylempi kuva keskellä vasemmalla). Hyvän makuinen ja makea, mutta ei ihan yhtä voimakasarominen ja makoisa, kuin nämä meidän muut tavalliset kirsikkatomaatit. Hedelmät on vähän isompia ja kokonsa sekä makunsa puolesta passaa paremmin, kuin hyvin esim. leivän päälle siivutettuna.

Kasvissa kiinni kypsynyttä chilipaprikaa päästiin  myös maistamaan ja sehän vasta vallan maukasta olikin. Kun en ole oikeastaan ollut mikään suuri chilin ystävä, niin en ole ymmärtänytkään, että jotkut lajikkeet voivat tuoksua ja antaa oikeasti jotain makua pelkän poltteen lisäksi. Omaan suuhun nämä oranssit söpöliinit on aika tulisia ja sellainen 1/4 pienestä hedelmästä riittää hyvin yhden annoksen maustamiseen. Punaiset chilit on vielä kokeilematta kunnolla, koska aikaisemmin pöydällä kypsytetyt ovat olleet vasta käytössä. Toivottavsti ne ovat myös yhtä iloinen yllätys, kuin Chilipaprika oli.

Leppoisaa loppuviikkoa!

2 kommenttia:

  1. Onpas teillä söpö köllöttelijä! Onko sillä kavereitakin?

    VastaaPoista
  2. Joo patu & Pimu Staffi pariskunta ilostuttaa ja aktivoi meidän arkea :D

    VastaaPoista

Kommenttisi lämmittää mieltä kovasti :)