perjantai 14. kesäkuuta 2013

Ajankohtaista..Koko talon toinen pääty kasvaa valtoimenaan kukkivaa keuhkosammalta.. Se on vallannut niin nurmikon, kuin sokkelia reunustavan sepelinkin. onpahan erikoisen näköistä kasvustoa, ei voi muuta sanoa.

Ajattelin istuttaa paikalle kotkansiipisaniaista, se kun on yksi suosikeistani, eikä meillä ole sitä missään. Taidan hankkia alut jostain ojanpientareelta, kun mökillä sitä kasvaa ainakin lähes joka ojassa.

Mahtaisikohan olla jotain kukkivaa perennaa, mikä viihtyisi samoissa ololosuhteissa...


Viime vuotinen inkalilja on ihan hyvällä mallilla, mutta kukkia tai edes nuppuja ei ole näkynyt..


Keijunmekko kasvaa hitaasti, mutta alkaa jo muistuttaa köynnöstä.


Mökiltä toin villiviinin oksia, mitkä saavat nyt juurtua purkeissa ja pääsevät sitten uusille asuinsijoilleen.


Juurtumassa on myös terijoensalavaa ja hopeatäpläpeippiä


Daaliat on hyvinvoivia ja nuppujakin pukkaa. Että sellaista täällä tällä hetkellä. Ilmat on kyllä pihalle suosiollisia, kun sataa paljon ja välillä on lämmintäkin. Nyt kyllä saisi sade taas rauhoittu, koska oma hyvinvointi alkaa kärsiä tällaisesta märkyydestä ja pimeistä päivistä. 

4 kommenttia:

 1. Sullahan on siellä monenlaista kukkaa ja kasvia, kiva postaus, kiitos! Sama toive sateen suhteen täälläkin: vapaapäivä töistä tänään, mutta mitäs on luvasssa koko päiväksi - sadetta! Ou jee!

  VastaaPoista
 2. Sadettaa piisaa, ei edes huvita puutarhakierrosta tehdä. Kaunista tuo sammaleesi.

  VastaaPoista
 3. Hienoja sammalkuvia. Komeat daaliat. Joo, sade riittäisi jo.

  VastaaPoista
 4. Hienon näköistä sammalta!

  Saniaisen kanssa perennoista tulee ekana mieleen kuunliljat, ovat vastaavan kasvupaikan/ varjoisan faneja. Mutta kukintahan niissä on aika valju, komeus piilee lehdissä, etenkin monivärisissä lajikkeissa. Mutta jos sinne sekaan keksisi vielä jonkun väripilkun perennan, niin kokonaisuus voisi olla kiva...

  VastaaPoista

Kommenttisi lämmittää mieltä kovasti :)