tiistai 11. kesäkuuta 2013

Sinistä
 Tällä hetkellä ei kuki oikein muuta, kuin kurjenmiekat ja vuorikaunokki. Aivan ja tietenkin peittokurjenpolven inhotus, mikä tekee hautuumaan edustasta sotkuisen näköisen... Hautuumaalla on tullut touhuttua ja karsittua terijoensalavasta ja hopeapajusta kuolleita ja rötköttäviä oksia. Salavan oksat roikkuivat melkein maahan saakka ja siinä ympärillä oli hankalaa liikkua. Nyt näkymä on huomattavasti avarampi ja toinen kasvilavoistakin saa taas valoa. Pitäisi siirtää tuosta toisesta mansikan rönsytaimia toiseen ja testata lähtisivätkö siitä kasvuun.

Hopeapajun alla oleva juhannusruusu alkaa ihan kohta kukkimaan. Kukinta on parisen viikkoa etuajassa, mikä sopii minulle. Kukinnan huippu on aina sijoittunut juhannuksen jälkeiselle viikolle, jolloin en ole koskaan kotona, vaan työelämän piirissä kesäleiriä viettämässä.
10 kommenttia:

 1. Ihana kurjenmiekkakuva, meillä puutarhassa ovat vielä nupulla, mutta tuolla Junnilassa lammen rannalla kukkivat sekä keltaiset että siniset, ovat kyllä todella hienoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuivuus teki hiukan tepposia ja ensimmäiset avautuneet kuivahtivat ihan parissa päivässä :/ Onneksi vielä on joitakin nuppuja avautumatta :) Toivottavasti tämä alkaa taas kukkia joka vuosi, kun ei ole sitä tehnyt vuosiin siirrettyäni sen vanhan puutarhan perukoilta pihalle. Nyt viime syksyisen uuden siirron jälkeen paikka taitaa mielyttää kurjenmiekkaa paremmin.

   Poista
 2. Kutsuva oleskelupaikka tuolla salavan siimeksessä, siinä on mukava seurata mansikoiden kypsymistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin, kun nyt sinne taas mahtuu istumaankin ja näkee ympärilleen :D

   Poista
 3. Meillä tuntuu olevan myös kurjenmiekka aikokaisia pihan kukkapilkkuja. Muut kukkivat niin räjähdysmäisesti. Mukavanoloinen hautuumaa sinulla =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisi varmaan keksiä lisää kesäkuun alun kukkijoita, kun aikaisemman kevään vuosina tulppaanien ja kurjenmiekkojen väliin jää aikamoisen pitkä tauko..

   Poista
 4. No wau, onpa tosiaan huikeaa sinistä! Ja hautuumaa on tosiaan hieno. Voiskohan sieltä varata paikan ennakkoon yhdelle peittokurjenpolvista tykkäävälle tarhurille? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Et voi olla tosissas, että tykkäät siitä :D Maailma on pullellaan ihania kauniita kurjenpolvia ja mä menin sitten valitsemään nämä.. No peittyypähän ainakin muutama hankala neliö pihasta. Viime kesänä vedin siimaleikkurilla kukinnot vekeen... terv. Hullu puutarhuri :D

   Poista

Kommenttisi lämmittää mieltä kovasti :)