lauantai 1. kesäkuuta 2013

Sielt, täält ja tuot
Kylläpä sitä on taas oltu kiireisiä, kun ei ole täälläkään ehtinyt piipahtaa... Tänä kesänä kasvimaa touhut saa jäädä todella pienimuotoiseksi. Salaattia yhdessä pikku korissa ja tillit, pillisipulit ja sitruunabasilika tuossa paljussa. Kevät jäi liian lyhyeksi, että olisin saanut kasvilavat valmisteltua ja nyt en enää jaksa edes miettiä asiaa sen enempää.

Isolle kurtturuusu pusikolle on tapahtunut jotain talven aikana!? vain muutamassa kohdassa on lehtiä ja muuten kuollut koko helahoito! Mitähän ihmettä sillekin on tapahtunut... myyrät varmaan! Samoin vanhasta omenapuysta on aljanut kuoriutua kaarnaa ja muutama alaoksa jäi lehdettömäksi. Nyt on pakko käydä ostamassa pari omenapuun taimea ja jos jostain löytyisi persikkaa. Muistan viime syksynä jonkun brassailleen niillä ihanilla oman maan nukkapintaisilla hedelmillä ja pakkohan se on itsekin sitten koittaa...8 kommenttia:

 1. Minulla toinen kasvimaalaari on vielä vaiheessa, isoimmat rikat olen kiskonut pois, mutta pitäisi kunnolla myllätä se ennen siementen kylvämistä. Aion kyllä sen vielä tehdä, kunhan ennätän...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä voimaantuneena laitoin isännän kynimään toisen laarin puhtaaksi :D Taidan kuitenkin jakaa siihen mansikkaa, kun viereinen laari on ihan pullellaan taimia ja rönsyävät yli.

   Poista
 2. Allekirjoittanut on ainakin persikkapuustaan postaillut, mutta nyt sille ei kuulu ollenkaan hyvää...sen ympärillä jouduttiin tekemään viime keväänä kaivuutöitä ja juuret joutuivat koetukselle, lisäksi kova talvi ei ollut suosiollinen aralle puulle (pienempänä sain sen päälle talveksi pakkaspeitteen, mutta nyt oksat ovat sen verran leveät ja korkeat, ettei se onnistunut enää). Peurat ovat napsineet oksankärkiä ja puu alkaa vedellä viimeisiään...Mutta näiden vuosien aikana on varmasti kehitelty kestävämpiä persikkalajikkeita kuin tämä minun synttärilahjaksi saamani puu, joten ei muuta kuin kokeilemaan. Ne itse kasvatetut persikat ovat taivaallisen hyviä ja satoa saatiin useampana vuonna, toisinaan satakunta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu sinähän se olit, nyt muistan :D Persikkapuuta ei nyt tunnu olevan missään kaupan, joten saattaa olla, että vaihdetaan persikka päärynään.. Mutta pidän kyllä silmät edelleen auki persikan suhteen. Harmi, että teillä on tolleen puulle käynyt :/

   Poista
 3. Voi harmi tuota ruusua. Olisiko paleltunut? Kauniita kukkijoita siellä sulla on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voihan se olla, mutta eikös noi kurtturuusut ole lähes ydinsodan kestäviä sissejä..

   Poista
 4. Ihmeellistä, että ruususi kuoli kun se on niin voimallista laatua. Mutta narsissit ovat ihanat :) Mulla ei noussut vanhoista perinnenarsiseista ainoatakaan, harmi. Oli siis uudet sipulit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiukan sieltä piikki kasasta pilkistää vihreääkin, joten jospa leikkais syksyllä puskan maata myöden ja katsois nousisko sieltä jotain ens keväänä... Nää mun vanhat narsissit on tontin alkuperäisväestöä, eivätkä siis omia istutuksia. Mitenköhän paljon me ollaan tuhottu hölmöyksisään silloin rakennusaikana kaikkia ihania perinnekasveja...

   Poista

Kommenttisi lämmittää mieltä kovasti :)