perjantai 8. marraskuuta 2013

Porsliinit

            Kahvikuppi, Armi, Design: Greta-Lisa Jäderholm-Snellman. 
             Arabia 1966-71. Puhalluskoriste.

Vihdoin sain täydennystä espressokuppi kokoelmaani, kun varmaan vuoden tauon jälkeen löytyi Arabian Armi kuppeja tasseineen, oiken kaksin kappalein. Kolmaskin olisi ollut, mutta siitä kupista oli korvasta lohjennut pieni palanen, joten se sai jäädä. Kupit ovat kylläkin itseasiassa fajanssia, eivät posliinia. 


Tiger kauppa yllätti ja mukaan tarttui parilla eurolla herttaiset mittalusikat. 

 Olen muka niin vannonut itselleni, etten mitään uutta sarjaa ala enää keräämään... Nyt ei voinut kuitenkaan enää vastustaa kiusausta, kun törmäsin puoli ilmaiseksi myynnissä olleeseen Arabian Linnea kastikekulhoon. Kirppiksen myyjä väänsi sitten kassalla hieman veistä haavassa, kun kertoi, että sarjaa oli ollut useampia artikkeleja myynnissä vielä hetki sitten.

Kastikekulho, Linnea. Design: Kaj Franck / Raija Uosikkinen, Arabia. 1954-1964.

2 kommenttia:

  1. Arabian vanhat astiat ovat ihania! Oletko bongannut, että heillä on vanhojen kuppien yms. nettimyymälä. Seuraan sitä facessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on kyllä todella hurmaavia :) Joo tulee seurattua ja käytettyä noita astiataiva, wanhat kupit, laatutavara jne kun törmää johonkin kivaan kirppiksellä. Tykkään tsekata, että onko hinta linjassa ja joskus tulee lostavia löytöjäkin eteen, kuten tuo kastikekulho. Niistä pyydetään järjestään 50€ ja tämä lähti 16€:lla matkaan :D

      Poista

Kommenttisi lämmittää mieltä kovasti :)