sunnuntai 4. toukokuuta 2014

OliviaOikeinkin kun tein tuossa vapun korvilla mahtihuudon huuto.netissä. Kirppareilta pitkään ja hartaasti etsittyjä Arabian Olivia astioita ei vaan ole sattunut eteen... Laatutavara ja Astiataivas sivustoja on koluttu ja jonkin aikaa harkittu, jos sieltä soitten pikku hiljaa ostelisi kupponen kerrallaan tätä ihastuksen kohdetta. 


Sitten tämä setti tuli myyntiin.
Olivia on muotoilultaan Kaj Franckin B-mallia ja kuvitus on Raija Uosikkisen käsialaa. Sarjaa on valmistettu vuosina 1958-1971(?). Meillä olikin tuosta B-mallista Linnea kastikekannu jo entuudestaan ja sekin on Uosikkisen käsialaa. Ärsyttävää, kun yrittää etsiä tietoa näistä vanhoista astioista, niin tiedot poikkeaa tosista melko radikaalisti. Latutavara väittää tätä R-mallin astiaksi ja astiataivas valmistusvuosiksi 64-71. Leiman perusteella tuo 64-71 pitäisi paikkaansa. Koristetyyppi on kaiken ymmärrykseni mukaan serikuva, eli silkkipainotekniikalla toteutettu ja suojattu lasitteella. Näin ollen astiasto tulee olemaan meillä lähes arkikäytössä, koska sitä uskaltaa pestä koneessa. Ihan jokapäiväiseen käyttöön en ehkä tätä tässä kohtaa ota, mutta jos vaan vähänkin on parempaa ruokaa ja syödään yhdessä, niin sitten kyllä.


Kupeissa oli hintavaraus, mutta ei aloitushintaa, joten tarjosin varovasti 150€ ja se ylitti hintavarauksen. Sitten siihen tulikin mukaan toinen huutaja korotusautomaatilla. Muutama minuutti ennen myynnin sulkeutumista laitoin oman korotusautomaatin 250 euroon ja voi sitä riemua, kun hinnan nousu stoppasi 201 euroon. Pari pitkää minuuttia ja kupit olivat minun. Olin ihan varma, että siinä tulee vielä tiukka vääntö lopuksi, mutta eipä tullut. Mahtoi kilpahuutajaa harmittaa, että ihan euron ylityksellä meni astiasto sivu suun.

Niin iloinen olen tuosta hinnasta, minkä maksoin! Astiataivaasta jos olisin lähtenyt purkkeja tilaamaan, niin tuosta maitokannusta ja tarjoilukulhosta olisin jo joutunut maksamaan yhtensä sen 200€. Nyt sitten niiden lisäksi sain samaan hintaan 2kpl tarjoiluvateja, 2kpl sillivateja, kastikekannun, pienemmän tarjoilukulhon ja leipä-, keitto- ja matalat ruokalautaset 6.lle hengelle.

Olivia kuvio on kyllä niin mieleinen ja taas näissä on näitä hauskoja suttuja epämääräisyyksiä, mitkä eivät haittaa tipan vertaa, vaan päin vastoin. Astiat ovat ihan täydellisessä kunnoa, ikään kuin niitä ei olisi edes ikinä käytetty. ainakin matalia lautasia haluaisin vielä toiset 4-6kpl, niin olisi isommallekin porukalle ainekset kattaukseen. Tähän seuraksi kun keksisi vielä ja löytäisi jotain yksiväristä astiaa tuossa veden vihreässä värissä...


4 kommenttia:

  1. Onnittelut kivasta huudosta! Ja sopuhintaan vielä!

    VastaaPoista
  2. Hauskoja kukkasia, tulee mieleen hieman supermarion lihansyöjäkasvit :D

    VastaaPoista

Kommenttisi lämmittää mieltä kovasti :)